Türkiye afetlerle baş etmede başarılı

A -
A +
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 28 Temmuz ila 1 Ağustos tarihleri arasında çıkan 112 yangından 107’sinin kontrol altına alındığını açıkladı.
Yangınlar 4-5 noktada daha devam ediyor. Türkiye yangın söndürme işinde kim ne derse desin başarılıdır. Avustralya’da aylarca süren yangınlar oldu. Kanada’da, Yunanistan’da da… Amerika’da hâlâ devam ediyor.
Türkiye 9. günde çoğu yangını söndürmesi başarı değilse nedir? İtfaiyeciler, orman çalışanları, vatandaşlar, jandarma, Kızılay vb. herkes var gücüyle çalışıyor.
Yalan yanlış bilgi verenler, devleti aciz göstermek isteyenler de var. Emre Kınay gibi zavallı, 3-4 yıldır doğru dürüst filmde oynamamış  tipler provokasyon yapıyorlar. Gürgen Öz gibi hiçbir başarısı olmayan, hangi filmde oynadığı bile belli olmayan tipler gündem olmak için devlete, millete saldırıyorlar. Yalanın dibini gördüler ama yalanlara devam ediyorlar. Emre Kınay özür diledi ama işini yapmadığını söylediği devlet memurlarının günahını aldı.
Bunlar hep böyledir. Fazıl Say da, diğerleri de. Mahallerine şirin görüneceğiz, biraz like alırız diye yalana başvuruyorlar. Bunların hepsi aynı zamansa cahil tipler. Dünyada ne olup bittiğini bile bilmiyorlar.
Almanya’da selden yüzlerce kişi öldü. Como Gölü civarı gibi zenginlerin olduğu yerlere normalden fazla yağmur yağınca ne hâle geldiğini gördük. Türkiye’de de oluyor ama hemen müdahale ediyor. Geçen sene sel basan Dereli ilçesi 1 yılda yepyeni hâle getirildi.
O yüzden Türkiye afet yönetiminde başarılıdır. Aksini iddia eden yüzsüzdür. Bir de Leman Sam gibi termik santrale yanarsa yansın, diyen ruh hastaları var. Bunlara itibar etmeyin. Türkiye başarılıdır.
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
Müyesser Yıldız artık YAŞ kararlarını yazamıyor
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.