Muhalif sanatçılara protesto yöntemi

A -
A +
Muhalif sanatçıların muhalif olmasında sorun yok. Ama muhalif sanatçı tweet atarak, Instagram postalarıyla muhaliflik yapmaz. Daha etkili silahlar kullanabilir. 
A Quiet Place (Sessiz Bir Yer) diye bir film var. Bu filmle ilgili 10 Ağustos 2018’de bu köşede şöyle yazmıştım:
“Trump dönemi ABD’sini eleştirdiği için göklere çıkarılan John Krasinski’nin yönetip başrolünü Emily Blunt’la paylaştığı A Sessiz Yer (A Quiet Place) filmi var. Oradaki canavar imgesi Trump’ın kendisi. Güya insanlar konuşamıyormuş. Bu filmi sevenler nedense kendileri gibi düşünmeyenlerin yasaklanmasından hoşnutlar. Liberal faşizm böyle bir şey...”
Şimdi bu filmin ikincisi de çekildi. İkinciyi izlemedim fakat birincisi berbat. Ama Trump dönemini eleştiriyor. Kendine göre bir tarzı var. 
Bizdeki sinemacılar mesele bu hükûmeti filmlerle eleştirebilir. İyi bir romanla ya da müzikle de. Gerçi muhalif sanatçıların çoğunun yeteneği kısıtlı. Bu topraklarda belli kitleleri var. Dünya çapında sinemacı, besteci vb. yok.  Zaten olsa film çekip müzik yaparlar. Öyle yapacaklarına tweet atıyorlar. 
Zavallı olduklarının farkında bile değiller. Ve daha acısı Türk halkının çoğunluğunda bir karşılıkları yok. Onları sinir eden de bu. Sinirlerini nefret kusarak çıkarıyorlar. Türkiye’de sanatçı ve aydın takımının çoğu bu halkta karşılığı olmadığını biliyor ama küçük bir eleştiri getirseler kendi mahallelerinden anında dışlanacaklarını biliyorlar...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
BİZİM MAHALLENİN "CARLITO BRIGANTE" YANILGISI GALİBA BİTTİ
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.