Kadın dernekleri, kadın hakları savunucuları nerede?

A -
A +
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmen karşıtlığı konusunda aynen bir faşist gibi davrandı. Su fiyatlarını normal vatandaştan daha fazla ödeyecekler önerisini bile getirdi. Aleni düşmanlık yaptı. 
Dünyanın her demokratik ülkesinde Tanju Özcan nefret suçundan yargılanır. Bu net. Ancak onun bu davranışlarını alkışlayanlar bile var. Zaten kötü olanlardan biri de o. Savaştan kaçan insanlara faşistçe davranan bir siyasiye destek verilmesi olacak iş değil. 
Tanju Özcan iki gün önce de kendisinden yardım isteyen bir kadın hakkında mide bulandırıcı yorumlarda bulundu. Özcan, "Bir açılış yapıyoruz Bolu'da, acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey, bir konu var. Konuşabilir miyiz?’ dedi. Ben de, 'Hemen Ankara'ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi, ben size nasıl yardımcı olabilirim?’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var...” dedi.
Nasıl mide bulandırıcı bir üslup görüyorsunuz. Tanju Özcan bu imajını kolay kolay toparlayamaz. Her yerinden nefret saçıyor...
Peki bu ülkede kadınlar sadece öldürüldüğünde değil onlara yan gözle bile bakıldığında haklı olarak ortaladığı ayağa kaldıran kadın dernekleri nerede?.. Kadın hakları denilince mangalda kül bırakmayanlar niye ağzını açmıyor? 
O tesettürlü kadın, kadın değil mi? Onun hakkı yok mu? Ona ahlaksızca imada bulunan Tanju Özcan’ı da kınayacak mısınız? Hiç sanmıyorum.
Çünkü bu ülkede CHP’li ya da AK Parti karşıtı biri, değil kadınlara hakaret etmek daha ağır şeyler yapsa bile kınanmaz...
CHP’li Tanju Özcan’ın yaptığını AK Partili biri yapsa kıyamet kopmuştu şimdi. İşte bu yüzden inandırıcılık sorununuz var. İşte bu yüzden her seçimi kaybediyorsunuz. İşte bu yüzden sizin derdiniz kadın hakları değil...
Feminist dernekler, kadın haklarını savunanlar nerdesiniz? Alo, bir ses verin de duyalım!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.