Rüşdünü ispat etti

A -
A +

Bugüne kadar “B Planı”nı göremediğimiz Igor Tudor, yaptığı çılgın değişikliklerle maçı çevirmeyi bildi.

Kasımpaşa gibi çabuk, kontratak futboluna yatkın oyunculara ve taktik anlayışa sahip takımlar, Galatasaray için ciddi tehdit oluşturur” diye yazmıştık geçen hafta. Bir de ekleme yapmıştık; “Bu ağır savunma, özellikle öne geçemediği maçlarda kontratak oynamayı seven rakipler için bulunmaz fırsat olur…”
Bursaspor’un kurt hocası Paul Le Guen de, Galatasaray’ın bu zaafını iyi tespit edenlerden.
Dersini iyi çalışan Fransız teknik adam, Delarge ve Kembo-Ekoko gibi iki hızlı kanat oyuncusuyla, takımını Galatasaray’ın ağır savunmasının arkasına sarkıttı ve golü de böyle buldu. Hatta Stancu, biraz daha becerikli olabilse Galatasaray soyunma odasına şok bir skorla gidebilirdi.
Coşkusu eksik olsa da temposundan ödün vermeyen Galatasaray’ın ilk defa geriye düştüğü bir maçı nasıl çevireceği merak konusuydu.
Sezon başından bu yana sarı-kırmızılıların bütün gol yükünü çeken ve hücum organizasyonlarının ana merkezi olan Bafetimbi Gomis, Bursaspor savunması tarafından kilitlenince, bir hamle gerekiyordu.
Bugüne kadar “B Planı”nı göremediğimiz Igor Tudor’dan 63. dakikada beklenmedik bir hamle geldi.
Sağ bek Mariano ile sol bek Latovlevici’yi çıkaran Hırvat teknik adam, Yasin ve Feghouli’yi oyuna alınca başta maçın yorumcusu Reha Kapsal olmak üzere, herkes küçük dilini yuttu.
Maicon, Fernando, Serdar’la savunmayı üçleyen Tudor, orta sahayı Yasin, Tolga, Ndiaye, Rodrigues, hücumu da Feghouli, Gomis, Belhanda’dan oluşturdu.
Yaptığı hamlelerle, 32 bin taraftarın önünde Bursa gibi zor deplasmanda maçı çevirmeyi başaran Tudor, bence dün gece teknik direktörlükte rüşdünü ispat etmiştir.

Maçın adamı: Igor Tudor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.