Beşiktaş kazandı!

A -
A +

Fenerbahçe yarışta kaldı, Galatasaray büyük bir fırsatı kaçırdı. Derbide gülen Beşiktaş oldu

Üçlü savunmayı bu sezon sadece Bursaspor maçının 63. dakikasından sonra oynayan Galatasaray’ın derbiye benzer anlayışla çıkması büyük cesaretti.
Buna karşılık Fenerbahçe’nin 4-3-2-1 şeklindeki kanat oyuncusuz dizilişi de sarı-lacivertli takım adına bir ilkti.
İki sürpriz yumurtadan hangisi kırılacak derken, sakatlandığı 19. dakikaya kadar Serdar Aziz, Janssen’in ağlara gönderdiği top öncesi ve meşin yuvarlağın eliyle buluşmasında sarı-kırmızılıların yüreklerini ağzına getirdi...
Hücum açısından derbiye iyi bir başlangıç yapan Galatasaray’ın Serdar’ın sakatlanmasıyla planları bozuldu. Sarı-kırmızılılar, 19’da mecburen dörtlü savunmaya geçince, önemli bir süre oyunun kontrolünü Fenerbahçe’ye kaptırdı.
Devreyle birlikte 4-3-3’ten, 4-2-3-1’e dönen Tudor, Belhanda’yı gerçek yeri olan 10 numara pozisyonuna alınca Galatasaray daha etkili olmaya başladı. Bu süreçte ise Kameni ve Neustadter Fenerbahçe kalesini ayakta tutan isimler oldu. Ancak Hasan Ali’nin ceza sahası içinde topa eliyle müdahale etmesinin penaltıyla karşılık bulmaması ve Belhanda’nın oyun dışında kalması Galatasaray’ın planlarını bir defa daha bozdu.
Sonuç olarak; her derbide olduğu gibi hakem Cüneyt Çakır’ın verdiği, vermediği kararlar günlerce tartışılacak. 8 puanlık farkı koruyan Fenerbahçe bir şekilde yarışta olacak. Galatasaray ise farkı 11’e çıkararak tarihî rakibini saf dışı etmenin yanı sıra psikolojik üstünlüğü ele geçirme fırsatının kaçırdığına yanacak.

MAÇIN ADAMI: Carlos Kameni

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.