Tudor’un ezikliği

A -
A +

"Galatasaray hiçbir derbide bu kadar aciz duruma düşmemiştir. Suçlu bellidir faturasını da ödemelidir..."

Önce kadro tercihlerine bakalım... Şenol Güneş, Talisca gibi skor üretebilen çok etkili bir ismi kulübede oturttu.
Igor Tudor ise sol bekte Denayer sürprizine imza attı. Hırvat teknik adam, Galatasaray’a geldiği günden beri ilk defa savunma güvenliğini ön planda tuttuğu bir maç oynadı.
Galatasaray’ın 6 puanlık farkı korumak istemesi; Beşiktaş’ın da “Aman fark daha fazla açılmasın” tedirginliği ilk yarı boyunca kontrollü bir derbi ortaya çıkardı. Futbol kalitesinin düşük olduğu ilk 45 dakikada fazla mesaiyi Fırat Aydınus yaptı. Üç pozisyonda penaltı beklentilerini karşılıksız bırakan Aydınus, Fernando-Oğuzhan mücadelesinde beyaz noktayı göstermeliydi.
Devreyle birlikte Muslera’nın büyük hatasını Cenk affetmedi. Golle birlikte Süper Lig’deki Beşiktaş gitti, Şampiyonlar Ligi’ndeki Beşiktaş geldi.
Galatasaray’ı kendi yarı alanına hapseden Şenol Güneş’in öğrencileri, neredeyse 45-70 dakikaları arası sağlı sollu ataklarla, Tudor’un takımını adeta paramparça etti. Özellikle Quaresma yakaladığı net fırsatları gole çevirebilse, Galatasaray ikinci Başakşehir faciasını yaşayacaktı.
Galatasaray’ın bu sezon ilk defa bu kadar aciz duruma düşmesinin sorumlusu hiç şüphesiz Tudor’dur. Yaptığı garip hamlelerle sarı-kırmızılılara kâbus gibi bir gece yaşatmıştır.
Hırvat teknik adam, kovulmaktan korktuğu için beraberliğe oynadı ve mağlubiyeti hazırladı. 2-0 gerideyken Denayer’i çıkarıp, yerine Linnes’i oyuna alarak iyice tüy dikti.
Çok merak ediyorum Tudor’un arkasında olan G.Saray  Başkanı, Başakşehir’den 5 yiyen, Fener’e evinde gol atamayan, Trabzonspor’a kaybeden bir hocanın gerçekten Beşiktaş’ı evinde yenebileceğini mi sanıyordu?

MAÇIN ADAMI: Cenk Tosun

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.