Nerem doğru ki?

A -
A +

Phillip Cocu, salı günü Benfica karşısında sahada olan 5 oyuncunun Malatya’da kulübede oturmasını “rotasyon” olarak açıkladı maç öncesinde.
Acaba Hollandalı teknik adam, daha ligin 2. haftasında olduğumuzun farkında mı?
Ya da, Isla, Elif, Valbuena, Giuliano ve Alper’i, 8 gün sonra Kadıköy’de oynanacak Göztepe maçına sakladığına inanmamızı mı bekliyor gerçekten?
***
Giuliano’nun kulübede oturması sonrası Mehmet Ekici, Fenerbahçe’ye geldiği günden beri ilk defa yapısına en uygun pozisyon olan forvet arkasında başladı maça. Bir yanında Barış, diğerinde Ayew, önünde de yeni transfer İslam Slimani vardı. Cocu’nun teoride doğru olan bu kurgusu, ne var ki pratikte başarılı olamadı. Mehmet Ekici’nin aldığı bütün topları kaybetmesi ve bir Aykut Kocaman klasiği olan Mehmet Topal-Josef de Souza ikilisinin, neredeyse Neustadter-Skrtel’in önünden ayrılmaması Fenerbahçe’yi oldukça etkisiz yaptı.
Yeri gelmişken Cocu’ya şunu sormadan edemeyeceğim. Benfica maçında sahada olanlardan 18 yaşındaki Elif Elmas mı daha yorulmuştur, 32 yaşındaki Mehmet Topal mı?
En zor soruyu da sportif direktör Comolli’ye sakladım. Bay Comolli, Fernandao’yu 3 milyon dolara sattınız ama kulübe ekonomik yönden nefes aldıracak Şampiyonlar Ligi elemesine forvetsiz çıktınız. Gelen parayı da  üçüncü kaleciye harcadınız. Eleme maçlarında oynatamadığınız İslam Slimani ile Fernandao arasında ne gibi teknik bir fark var? Ben göremedim de...
Bir soru da 1,5 aydır icraatın başında olan Ali Koç ve yönetimine. Tamam önceliğiniz kulübün ekonomik yapısı kabul ama neden hâlâ forma sponsoru bulunabilmiş değil?
***
Önemli not: Futbolu bırakmamakta ısrar eden Volkan Demirel’i Fenerbahçe bir an önce bırakmazsa, daha çok kayıp yaşar.

MAÇIN ADAMI: Danijel Aleksic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.