Konkordato ilanı

A -
A +

İlk 6 haftada sadece 6 golü olan ve hiç kazanamayan Çaykur Rizespor, Fenerbahçe’ye 11 dakika içinde 3 gol atıyor. Üstelik bunu henüz attığı imzası kurumayan Okan Buruk yönetiminde yapıyor.
Evet, Hollanda gibi futbolda modası çoktan geçmiş bir ülkeden Phillip Cocu’yu takımın getirmek baştan sona yanlıştı.
6 yıldır kimsenin iş vermediği Damien Comolli’yi sınırsız yetki ile sportif direktör yapma fikri de son derece saçmaydı.
Ancak, son 20 yıl içinde sarı-lacivertli forma altında bu kadar “rezil” denilebilecek seviyede oynayan futbolcu topluluğuna da hiç şahit olmamıştım.
H H H
Başkan Ali Koç’un işi çok ama çok zor.
Bu kadar vasat oyuncu topluluğunun başına Jürgen Klopp, Pep Guardiola, Jose Mourinho’dan oluşan hocalar konsorsiyumu gelse ne değişir ki?
Dün akşamki Harun, Şener, Neustadter, Hasan Ali, Benzia, Slimani, Mehmet Topal, Ayew’e halı sahada bile sabretmezlerdi. Ancak sahada iki oyuncu vardı ki, aslında Fenerbahçe’nin neden bu hale düştüğünün vesikası gibiydi.
Diego Reyes ve Michael Frey’i her kim izleyip transfer edilmesini önerdiyse, bir an önce kulüpten, hatta futboldan uzaklaştırılmalıdır.
H H H
Peki Ali Koç ne yapmalı? Bu hezimetin faturası sadece Phillip Cocu’ya ödetilemez. Oyuncu havuzunda 100 futbolcu olduğunu söyleyen ancak takımın en iyi isimlerini satarak, yerlerine futbola uzak isimleri transfer ettiren, 6 yıl sonra iş bulabilmiş Damien Comolli de kapının önüne koyulmalıdır.
Çubuklu formanın değerini bilen yerli bir teknik adam, ille de sportif direktörle çalışacaksa da aidiyet duygusu yüksek olan bir Türk futbol adamını bu görevlere getirmelidir.
Ve tabii ki devre arasında bulunabilirse ki zor, kalitesi yüksek oyuncular.

MAÇIN ADAMI: Umar Aminu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.