Ara, ara belki de bulursun!..

A -
A +

Her hafta farklı kadrolar, farklı taktikler, farklı sistemler deneyen, yine de aradığını bir türlü bulamayan Phillip Cocu, dün akşam Sivas’ta da 4-2-2-2 gibi tuhaf bir dizilişi vizyona soktu. Yılların sol beki İsmail’i, sol önde oynattı ama arkasındaki Hasan Ali öne çıktığında orta sahayı dörtlemesini tembihlemişti belli ki.
Slovak liginin dokuzuncusu Spartak Trnava karşısında tutan çift forvetli sistemin, kulübede başka santrfor olmamasına rağmen Sivas’ta da işe yarayacağını umut edip durdu.
Çift santrforlu Fenerbahçe, kaleyi bulan bir tek şut bile atamadı. İlk 45’te Frey’in boş durumda klasına (!) yakışır bir vuruşla topu auta atması dışında sarı-lacivertli takım maç özetine girecek bir aksiyonda dahi bulunamadı.
Jailson ve Elif’ten oluşan orta saha, Sivassporlu oyuncuların yaptığı baskı sonrası oyun kuramayınca, maç alt sıralardaki iki takımın mücadelesi olup çıkıverdi.
H H H
“Yiğidi öldür ama hakkını teslim et” derler; Cocu da bu tatsız, tuzsuz maça 61. dakikada iyi bir dokunuş yaptı. Sağda önlü arkalı oynayan Şener ile Ayew’in yerine Isla ve Mehmet Ekici girince, Fenerbahçe saman alevi gibi parladı.
Frey, Soldado yakaladığı net fırsatları gole çevirebilse ya da Mehmet Ekici’nin frikiği direğe takılmasa, hatta Halis Özkahya, Soldado’nun ceza sahasında indirilmesine penaltı çalabilse Fenerbahçe günü kurtaracaktı.
Ancak hiçbiri olmadı. Hollandalı teknik adamın dün akşamki denemeleri yine başarısızlıkla sonuçlandı. Anlaşılan Ali Koç başkanın desteğini alan ve Fenerbahçe’nin başında 13. resmî maçına çıkan Phillip Cocu, bakalım haftaya nasıl bir sürprizle karşılayacak bizleri…

MAÇIN ADAMI: Tolgahan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.