​FETÖ mahfillerinde yeni taktik ve hazırlık

A -
A +
Bilgileri alıyoruz, geliyor. Yeni kararlar alıyorlar. Müthiş bir hazırlık var ve taktikleri Türkiye’deki partnerlerine iletiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’nün Almanya sorumlusu Ercan Karakoyun ile görüşmesini bu çerçevede değerlendirin.
Taktik ve hazırlıklar neredeyse olgunlaştı ama önce sebeplerini söyleyelim.
Yurt dışında eskisi gibi bir Tayyip Erdoğan karşıtlığı artık kalmadı diyebiliriz. Bilhassa Cemal Kaşıkçı suikastıyla ilgili süreci yönetebilme kapasitesi ve becerisi dünya çapında takdir gördü Erdoğan’ın.
Öylesine bağımsız bir siyaset izliyor ki bir yandan Putin, öte yandan da Trump ile son derece eşit bir ilişki içinde. İşte 4 gündür tüm dünyayı sarsan Trump’ın Suriye’den çekilme kararının nasıl verildiğini Hürriyet’in manşetinden okuyoruz. Donald Trump, Tayyip Erdoğan ile geçen hafta konuşurken, telefon daha açıkken Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ı çağırıp “Geri çekilme başlasın” talimatını verdi. Hem de Erdoğan’ın duyacağı şekilde.
Bu çekilmenin analizini yapacak değilim ama şunu net biçimde söyleyebilirim:
“Erdoğan bu kararla birlikte Türkiye’nin gelecek 15 yılını garanti altına aldı.”
Düşünün, Fransız Le Monde, Alman Die Welt gazeteleri Erdoğan’ın gücünü artırdığını, Trump ile ilişkilerin onu bu noktaya getirdiğini yazıyorlar. Hatta Die Welt daha da ileriye gidip “Meydan Batı’nın düşmanlarına kalıyor. Trump Erdoğan’dan neden korkuyor?” gibi provokatif manşetlerle Trump’ı kışkırtmaya çalışıyor. Alman İstihbaratı BND’nin yayın organı DW (Deutsche Welle) ise şu sözleri yayınlamaktan utanmadı:
"Amerikan askerleri çekildiğinde Erdoğan ürkekliği bir yana bırakıp bütün hışmıyla Kürtlere saldırır. Bunun vebali Kürtleri kaderlerine terk eden ABD'nin boynuna olur."
Alman istihbaratının itleri boş durmayacak belli ki ama Türkiye buna da hazırlıklı.
ABD Başkanı, FETÖ konusunda da talimat verdi bu arada. Şimdilik soruşturma Charter okullarına yönelik ve göstermelik gibi sayılsa da her zaman söylerim; uluslararası ilişkilerde her başlangıç önemlidir. Yeter ki yola çıkılsın, arkası gelir. Bu da öyle, küçümseyenler ne denli yanıldıklarını anlayacaklar.
 
FETULLAH’IN ALDIĞI SON KARARLAR
 
Kısaca FETÖ tüm bu gelişmeler karşısında çok zor durumda çünkü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yurt içindeki zaten varolan itibarını artırmakla kalmıyor, yurt dışında da güçleniyor.
Tek hedefleri kaldı. Yerel seçimlerde Erdoğan’ı geriletmek!
Neyse bekletmeden FETÖ’nün son aldığı kararı söyleyeyim.
Fetullah iblisi bu talimatı bütün imamlarına, hususilere yardımcıları vasıtasıyla iletti:
1- Artık Tayyip Erdoğan’a saldırmayın ve destekleyicilerin onun etrafında kenetlenmesine izin vermeyin. Yerel seçimlere odaklanın. AK Parti teşkilatına sızabildiğimiz kadar sızalım.
2- Erdoğan ile ilgili olumlu hiçbir gelişmeyi görmeyin, övmeyin ve görmezden gelin. Yokmuş farz edin.
Burada enteresan bir durumu paylaşmadan geçmeyelim. FETÖ yancısı Sözcü gazetesine bakıyor musunuz son iki gündür? Örnek olsun diye gazetenin dünkü birinci sayfasını aşağıda paylaşıyorum:
 
​FETÖ mahfillerinde yeni taktik ve hazırlık
 
Trump Suriye’den çekilme kararı vermiş, James Mathis işi bırakıyor, ABD ve dünya basını kıyameti koparıyor, ABD’de WDC elitleri kafayı yemiş durumda ve bizim basın A’dan Z’ye bu olayı görüyor ama Sözcü bu gelişmelere Fransız!.. İlk sayfada yer yok.
3- Olumlu gelişmeler yaşandığında dikkati dağıtmak için gündem değiştirecek hareketler yapın. Bkz. Özgür Özel’in Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’a saldırısı.
4- Asıl Erdoğan sonrası için hazırlıklarımızı yürütmeliyiz.
Kısaca hedef 31 Mart 2019, olmazsa 2023. Akıllarındaki ismi burada söylemeyeyim, ama siz tahmin edersiniz. Mis gibi bir isim.
 
TARTIŞILAN 2. KONU: FETÖ ÇÖZÜM SÜRECİ VE YUMUŞAMA
 
Ümit Akdemir bunu söylediğinde çok şaşırdım.
Fetullah iblisi ciddi ciddi örgütün daha fazla zarar görmesini ve çözülmesini engellemek için şu sıralarda kafasındaki FETÖ ÇÖZÜM SÜRECİNİ yakın çevresindekilerle tartışıyormuş.
Bunu nasıl yapacak? Doğrudan doğruya hükûmete temsilci gönderip “Biz artık silahları bırakıyoruz, daha fazla üzerimize gelmeyin ve adamlarımızı affedin” demeyecekler herhâlde.
Kesinleşmemekle birlikte amacı doğrultusunda İYİ Parti, CHP ve Sözcü gazetesini kullanmayı planlıyor. Lâkin henüz yöntemi konusunda karar verebilmiş değil. Belli olan sadece zamanı. 31 Mart seçimini ve sonrasını öngörüyor.
a) Eğer muhalefet 31 Mart yerel seçimlerinde BAŞARILI OLURSA siyasi ortam sertleştirilecek ve bu çözüm sürecine gerek kalmayacak.
b) Eğer 31 Mart yerel seçimlerinde İSTENEN BAŞARI ELDE EDİLEMEZSE FETÖ muhalefetin iktidara vereceği bazı tavizlerle bir detant (yumuşama) siyasetinin zemini hazırlanacak ve bir af konusu gündeme getirilecek. Fetullah, muhalefetin bu konuda bir af beklentisi olan MHP’yi de yanına çekebileceğini hesap ediyor.
Bu yüzden çıkıntılık yapabilecek bazı adamlarını ekarte etmeye başladılar bile. Misal 15 Temmuz darbe girişimini deşifre eden Osman Özsoy ABD’deki evinde tecritte. Emre Uslu bir kenara itildi ve sözleri hiçbir itibar görmüyor FETÖ içinde.
Kısaca gelişmeler ve şartlar şu anda FETÖ için kesik.
Ama yılan uyumuyor. İçerideki akrepleri de işbaşında...
 
DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Tetikçi, abilerine söyle, onları ben de kurtaramam artık
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.