Cem Yılmaz Box Office verilerinden ders alır mı?

A -
A +
Biliyorsunuz Box Office diye bir sistem var ve her hafta başında sinema raporu yayınlar. Bu raporda gösterime giren filmlerin kaç salonda oynadığı, kaç haftadır vizyonda olduğu, elde ettiği hasılat ve toplam seyirci sayısı yer almakta. Bir nevi reyting.
Cem Yılmaz’ın son filmi Karakomik, ilk üç gün hafta sonu olmasına rağmen 810 sinemada birden yalnızca 276 bin kişi tarafından izlenmiş. Toplam 10 günlük izlenmesi ise 404 bin. Yani hafta içi 810 sinemada 128 bin kişi izlemiş filmi. Günde seans başına, 8 kişi.
Büyük bir fiyasko bu.
Cem Yılmaz’ı aslında hepimiz çok seviyoruz. Sadece başarılı bir senarist, sahne sanatçısı değil, aynı zamanda müthiş bir oyuncu bana göre. Fakat son yıllardaki ego patlaması ve tahammül eşiğinin giderek yükselmesi, eleştirilere sert tepkiler vermesi, hızla politize olup ülkemizin millî değerleriyle, davasıyla, terörle mücadelesiyle ters düşmesi, en azından umursamaması boykot edilmesine yol açtı.
Çünkü, insanlar onun Kazdağları’ndaki ağaçların kesilmesini protesto ederken ormanları yakan PKK’lılara sessiz kalmasını bir kenara not düşmüştü. Ama o boykotla dalga geçmeyi yeğledi öfkeyle. Çok ayıp etti. Sevenleri ona bir şey söylemek istiyordu, mesaj veriyordu ama o dinlememeyi tercih etti.
Sonuç ortada. Kral Şakir Korsanlar Diyarı adlı animasyon çocuk filmi haftada 471 bin kişi tarafından izlenirken, Karakomik 128 binde kaldı.
Yazık oldu.
 
Fuat Uğur'un üçüncü yazısı
“Tarafsızlık” ve “Objektivite” kokuşmuşluğu
 
Fuat Uğur'un birinci yazısı
Can Dündar’ın aylık geliri ve eski solcuların talihsizliği
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.