Aslı Erdoğan tam da böyle demiş aslında

A -
A +
Yurt dışında yaşayan Aslı Erdoğan adlı yazarın İtalyan gazetesi La Rappublica’ya verdiği röportaj Belçika gazetesi Le Soir tarafından yayınlanınca kıyamet koptu Türkiye’de. Herkes şaştı kaldı Aslı Erdoğan’ın sözlerine. Çünkü hiçbiri hayattaki pratiklerimizle örtüşmüyordu. Le Soir’da çıkan manşete göre Aslı Erdoğan şöyle diyordu: “Biz Türkler, okula başlar başlamaz Kürtlerden nefret etmeye şartlandırıldık.” İyi mi kötü mü bilmiyorum ama biz bu ülkenin insanları okullarda bırak Kürtlerden nefret etmeyi öğrenmeyi, Kürtlerin adını bile işitmedik. Üniversiteye kadar hatta. Böylesine kuyruklu bir yalan olamazdı.
Neyse Aslı Erdoğan yalanladı “Söylemedim” diye.
Le Soir gazetesi de bunun üzerine aradan 15 gün geçtikten sonra özür diledi ve başlığı değiştirdi. Daha doğrusu “Doğru tercüme” diyerek şöyle değiştirdi:
“Bize okulda da Kürt düşmanlara karşı doktrin (öğreti) veriliyor.” Eskisi ile yenisi arasında siz bir fark görebiliyor musunuz? Ben göremedim.
Aslı Erdoğan anlaşılıyor ki yine de Türkiye’de küçük yaştan itibaren Kürtlerin düşman olarak öğretildiğini söylemiş. Kısaca değişen bir şey yok. 
Ha Ali Veli, ha da Veli Ali. 
Eğer “düzeltilmiş” başlığı da tekzip etmeyecekse ki öyle görünüyor, bundan sonra rezilliğinin ve pespayeliğinin kitabını yazmalıdır. 
Yazar ya, ondan.
  FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZEren Erdem’in köylülerine acil uyarıBu toprağın ve kültürünün insanı olmak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.