Adil Öksüz’ün kamera kaydı ve darbe itirafı onun elinde

A -
A +
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Trump ile görüşmesinden hem Amerika’da hem de Türkiye’de deli gibi korkanlar var. Çünkü Erdoğan ile Trump’ın her buluşmasından sonra mutlaka Türkiye lehine birtakım gelişmeler yaşanıyor. Bu da hâliyle Erdoğan’ı daha da güçlendiriyor.
Trump ne kadar sokak ağzıyla konuşan bir adam olsa da Erdoğan ile kimyası müthiş derecede tutan bir ABD başkanı. İşte Fetullah’ın Türkiye’deki pinokyoları ile ABD’de FETÖ kurgucusu Demokratların en büyük korkusu bu.
13 Kasım’daki buluşmada Güvenli Bölge’den, YPG’ye, DEAŞ’a karşı başarılı operasyonlardan S-400, F-35 ve Kongrede alınan düşmanca yaptırım kararlarına kadar her şey konuşulacak ama Erdoğan çok doğal ki Fetullah denen iblisin iadesini yeniden gündeme getirecek. Bilindiği üzere bunun için ABD’ye 80 bavul dolusu delil dosyası verildi.
Ama BOMBA GİBİ BİR BAŞKA DELİL daha var ki yakında ortaya çıktı çıkacak.
Sizlere bir istihbarat teşkilatının 20 kişilik ekip kursa altından kalkamayacağı çalışmayı tek başına yürüten, üstelik de bunu karşılıksız ve vatan sevgisiyle yapan Ümit Akdemir’den aldığım en son, çok çarpıcı bilgileri aktarınca, o delilin ne olduğunu anlayacaksınız.
Başlıktaki gibi konu ADİL ÖKSÜZ.
Nerede yaşıyor? Almanya’da bir evde, âdeta hapis hayatı yaşıyor. Alman istihbarat teşkilatı BND’nin bilgisi dâhilinde kuşkusuz ama tamamen Mustafa Özcan’ın kontrolü altında. Onun esiri gibi, kımıldayamıyor bile.
 
ADİL ÖKSÜZ’ÜN DARBE İTİRAFLARI MUSTAFA ÖZCAN’IN ELİNDE
 
Ve sıkı durun, Adil Öksüz’ün kameraya çekilmiş tüm darbe itirafları şu anda Mustafa Özcan’ın elinde.
Bu ne demek biliyor musunuz?
Fetullah Gülen ile büyük bir kapışma içinde olan Mustafa Özcan, gerektiğinde uluslararası platformda kullanmak üzere Adil Öksüz’ün darbeyi Fetullah’ın emri ve talimatları doğrultusunda yaptıklarını uzun uzun anlattığı videoyu servis edilebilir. İşte o zaman, zaten Fetullah’ı sepetlemek için bahaneye bakan Trump, Erdoğan’la ilişkilerini daha da iyi seviyeye getirmek için gereğini yapar.
Trump ile Erdoğan’ın arasını bozmak isteyenler işte bundan da korkuyorlar.
 
ADiL ÖKSÜZ’ÜN İTİRAFNAMESİNDE DARBE SÜRECİ NASIL BAŞLADI
 
Fetullah Gülen 15 Temmuz darbe girişiminin kararını yanındaki heyet, Hususilerin başındaki adam olan Adil Öksüz ve sayıları 4-7 arasında değişen eski ve cari CIA ajanı ile birlikte planladı. Bunun kararı ta Ekim-Kasım 2015’e dayanıyor. Ama Mustafa Özcan’a  haber verilmesi sadece bir ay evvel oldu.
Malum, darbe girişimi başarısız olunca Türkiye’de büyük tartışmalara sebep olan bir Adil Öksüz olayı vardı. Fetullah’ın aslında Mustafa Özcan’dan da önemli olan adamı, darbenin planlayıcısı ve Hususilerin, yani Derin FETÖ’nün başındaki adam don paça yakalandığı hâlde serbest bırakılarak kaçması sağlanmış, bu skandal Türkiye’de aylarca tartışılmıştı ve hâlâ tartışılıyor. Çünkü onu serbest bırakan hâkim de yırttı bu arada.
 
ADİL ÖKSÜZ MUSTAFA ÖZCAN’IN ELİNE BÖYLE DÜŞTÜ
 
Önce biraz geçmiş.
Özcan ile Fetullah arasındaki mücadele aslında eski. Ta Fetullah Gülen’in Amerika’ya gitmesine kadar dayanıyor. Ama Özcan o zamana kadar zaten büyük bir güç devşirmiş olduğu için, kendisine güvenen Fetullah’ın da yolunu açmasıyla örgütün maddi kaynaklarını, Hususileri, Mahrem İmamları ve bölge abilerini, ablalarını kontrol altına almayı başardı.
İşte, bu yüzden Adil Öksüz Avrupa’ya kaçar kaçmaz Mustafa Özcan’ın eline düştü.  Mustafa Özcan onu tehdit ederek konuşturdu ve kameraya çekti.
 
ADİL ÖKSÜZ’ÜN KAMERA KAYDI
 
Ümit Akdemir’in hayli uğraştıktan sonra elde ettiği bilgiye göre Adil Öksüz o videoda mealen şunları söylüyor:
“2015 Kasım-Aralık aylarında müdahale hazırlıklarının yapılmasının emrini bir planla birlikte Hocaefendi (Fetullah Gülen)  verdi. Askerlerle birlikte uzun uzun çalıştık ve planı tamamladık. İlk karar mayıs sonunda hareket edilmesiydi. Kararı ilettiğim askerlerden bazıları ‘Hocaefendi’nin haberi var mıdır’ diye endişeye kapıldılar. Ben bu durumu iletince Hocaefendi endişelerini gidermek için benimle yakındaki konuşmasında Haki Cübbe giyerek konuşma yapacağı bilgisini iletti. Bunu askerlere söyledikten bir hafta sonra Hocaefendi dediğini yaptı. Ama bu esnada basında Hususilerin darbe çalışması yaptığı ve yeşil cübbeyle darbe mesajları verildiği yazılınca askerler daha da çok endişelendi ve girişimin 6 ay daha ertelenmesi için beni Hocaefendiye gönderdiler. Hocaefendi çok ısrar etti. Hatta ‘Akılsızlar sizin tamamınızı YAŞ’ta atacaklar’ diye benden bunu anlatmamı istedi. Aslında Darbe yazılarından Hocaefendi de endişeliydi. Yeni bir plan sundular dar çerçevede çıkılsın, diğer askerler sonradan dâhil edilsin diye.”
İşte bu kaseti Mustafa Özcan, FETÖ’nün üst düzey eleman ve gazetecilerine tek tek çağırıp izletiyor. Kısaca elindeki koz çok ama çok büyük.
 
FETULLAH, ÖZCAN’IN HAMLELERİNİ NASIL KARŞILIYOR?
 
Peki, tüm bunlar olurken Fetullah Gülen, rakibi Mustafa Özcan’ın hamlelerine nasıl karşılık veriyor? Daha evvel yazdığımız gibi Fetullah Gülen önce kendisini öldürme imasında bulunup örgütü korkutmaya çalışmıştı. O olmasa örgüt çil yavrusu gibi dağılabilirdi ve bu da kimsenin işine gelmiyordu. Ama Mustafa Özcan’ın muhtıraları, darbeyi kendisine haber vermediğini, istişarede bulunmadığını, şeffaflık olmadığını söylemesi Fetullah’ı savunmaya itiyor. O da kamptaki (Pensilvanya’daki) bir elemanıyla Avrupa’dan arayan bir örgüt elemanını telefonla konuşturtup, konuşmanın kaydını kendisini eleştiren FETÖ’cü gazetecilere gönderiyor.
Bu konuşmada Avrupa’daki örgüt elemanı kamptakini arayarak soruyor:
“Gerçekten Hocaefendi bilgileri sakladı mı?”
Diğeri cevaplıyor:
“Ben 24 saat buradayım ve Hocaefendi’nin dakikasından haberimiz var. En ufak bir şüphem olsa karşısına ben dikilirim.”
 
FETULLAHÇI VE ÖZCANCILAR KAPIŞTI
 
Öte yandan her iki tarafın elemanları da karşılıklı sert eleştiriler yazıp söylemeye başladılar açık açık.
Mustafa Özcan takımından Abdullah Aymaz bir yazı yayınladı:
Adil Öksüz bizim arkadaşımız, abimiz. Tutmuşlar adamın MİT elemanı olduğu yalanını ortaya atıyorlar. Kendisi her zaman Hocaefendi’nin yanındaydı, ben görüyordum.”
Yine Özcan takımından Harun Tokak kendi grubuna da eleştiri yönelterek, daha önce yazdığımız “İstişare ve şeffaflık” muhtırasıyla ilgili şöyle diyor:
“Toplandık yeni kararlar aldık. Biz bu kararlar Hocaefendi’nin yüzüne okunsun diye altı kişi heyet oluşturduk. O heyet yerine neden sadece bir kişi gitti. Zaten Hocaefendi bu süreci başlatırken, 17-25 Aralık öncesi ben itiraz ettim. Erdoğan ile görüşüp sulh yolunu bulacaktım. Bizim hatalarımız varsa düzeltebilirdik. Ama tüm kararları nasıl istişare etmeden aldığını kendi üzerimde gördüm. Çünkü sulh oluşturma gayretimi işitince beni yurt dışına sürdü.
Fetullah’ın taraftarlarından Halit Esendir ise Özcan ekibinin gönderdiği muhtırayı sert biçimde eleştiriyor:
“Hocaefendi’nin yüzüne okunan o muhtıra Hocaefendi’ye terbiyesizliktir. Diyorlar ki o muhtıra okunurken susmuş. Hocaefendi’nin susmasının sebebini iyi anlayamamışlar demek ki. Hocaefendi susar ama gereğini de acı biçimde yapacaktır, az sabredelim.”
 
BU MÜCADELENİN KAZANANI KİM VE GÜLEN’İN GELECEĞİ
 
Halit Esendir’in de ifade ettiği gibi “Gereği” Fetullah Gülen tarafından acı biçimde yapıldı, beklememize gerek kalmadı hakikaten. Mustafa Özcan’ın oğlundan sonra kızı da polise ihbar ettirilerek yakalattırıldı. Gerçi Özcan da geri kalmadı ve Fetullah’ın kardeşinin kızını yakalattırdı.
Lâkin her şeyin ötesinde başta da söylediğim gibi Adil Öksüz’ün kameralı itirafları Mustafa Özcan’ın elindeki en bomba koz.
Bu Fetullah’ı ipe götürecek bir delil. Bizim 80 dosya dolusu delille karşılık bulmayan iade talebimiz, söz konusu videonun ifşasıyla gerçekleşebilir.
İşte bir kere daha söylüyorum ki, bu savaşın galibi Mustafa Özcan olacak. Fetullah Gülen “onursal” kimliğiyle yetinip, “Kendi isteğiyle” kenara çekilecek ve her şeyi Özcan’a devredecek.
FETÖ’nün kontrolü de böylece tamamıyla Almanya’ya geçmiş olacak.
Bekleyin ve görün.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.