Maden ruhsatı sahibi FETÖ sanığının avukatından açıklama

A -
A +
Geçen cumartesi günkü “Adil Öksüz’ün akrabası FETÖ hükümlüsüne maden ruhsatı” başlıklı yazımın ardından, yazıya konu olan Mehmet Bıçakçılar’ın avukatı Tarkan Toper’den bir açıklama aldım.
Bu açıklamadaki belirtilen kimi hususları aynen yayınlayacağım çünkü haber kaynağıma güvenerek yazdığım üç konunun da doğru olmadığını anlamış bulunuyorum. Söz konusu olan kişi FETÖ sanığı da olsa bunu yapmamın bir gazeteci olarak görevim olduğunu düşünmekteyim.
1-HÜKÜMLÜ DEĞİL SANIK: Maden ruhsatı sahibi olan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından kendisine maden sahası genişletme ruhsatı verilen Mehmet Bıçakçılar Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde örgüte maddi destek sağladığı, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen’in talimatıyla, Bank Asya’da 31 Ocak 2014 tarihinde 10 bin liralık hesap açtığı, örgütün finansmanı Milas ilçesinde himmet, bağış, kurban vs. gibi isimlerle para toplama eylemlerinden sorumlu olduğu, Milas ilçe imamı olan Mustafa Bağlı’ya evini kiraya verdiği, topladığı himmet paralarını Milas Cemaat muhasebecisi İlker Demir’e teslim ettiği iddialarıyla (SAVCILIK İDDİANAMESİNDEN) yargılanıyor ama henüz HÜKÜMLÜ değil SANIK.
2-TUTUKSUZ YARGILANIYOR: Bir diğer önemli husus FETÖ sanığı Mehmet Bıçakçılar tutuksuz yargılanmakta. Yani benim yazımda geçtiği gibi cezaevinde değil.
3-ADİL ÖKSÜZ’LE AKRABALIĞI YOK: Bana bu bilgiyi veren haber kaynağım Avukat Harun Akdere’ye maden genişletme ruhsatı konusunda mağdur edildiğini belirterek idari dava açan Serkan Kodaloğlu’nun dilekçesinde “Mehmet Bıçakçılar’ın Adil Öksüz ile bir akrabalığı olduğunu biliyorum ama derecesi araştırıldığında ortaya çıkacaktır” dediğini hatırlatarak “Emin misiniz bu akrabalık derecesinden?” diye ısrarla sordum. Harun Akdere güvendiğim bir avukat ve bana çok emin bir ifadeyle “Kesin bir bilgi Fuat Bey, araştırdık ve netleştirdik” dediği için yazmış bulundum ama bunun doğru olmadığını Avukat Tarkan Toper’in yazısından öğreniyorum:
“Müvekkil Mehmet Bıçakçı ile Adil Öksüz arasında dediğiniz şekilde hiçbir akrabalık, hısımlık ve tanışıklık yoktur. Mehmet Bıçakçılar'ın tek kayınbiraderi Mustafa Gürbüz olup, Mustafa Gürbüz de 96 yılında vefat etmiştir. Mustafa GÜRBÜZ’ün de kayın biraderi Dr. Ali Gürbüz olup hâlen Ödemiş ilçesinde doktorluk yapmaktadır. Mehmet Bıçakçılar’ın eşinin kızlık soy ismi Gürbüz olup nüfus kayıtlarından bu durumlar rahatça öğrenilebilecektir.”
Avukat Tarkan Toper’in diğer taraf müvekkili FETÖ sanığı Mehmet Bıçakçılar’ın Serkan Kodaloğlu ile ilişkileri, aralarındaki rekabet gibi konularda yazdıklarını ise yazının konusuyla doğrudan bağlantılı olmadığı için geçiyorum ama yukarıdaki üç konu önemli.
Çünkü hakkaniyetli davranmak gerekirse bu doğru olmayan bilgileri düzeltmek boynumun borcu.
Yaklaşık 35 yıldır sürdürdüğüm gazetecilik hayatımda çok az yanlışlık yapmışımdır. Onlar da yine haber kaynaklarıma güvenmemden kaynaklı hatalar oldu... Bu nedenle de meselenin üstüne yatıp bir şey olmamış gibi davranmak yerine kabullenmenin, bir dahaki sefere beni diken üzerinde tutacak anı olarak kalması için daha doğru olacağına inanırım.
Ama SONUÇTA bu üç hatalı bilgiye rağmen ortada yargılanan bir FETÖ sanığı ve onlara verilen bir maden genişletme ruhsatı var. Gerçek olan bu.
 
FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZISI
 
Türkiye dijital dünyaya ve bu fakülteleri kurmaya hazır mı?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.