Ekrem İmamoğlu ağustostaki CHP Kurultayında genel başkan adayı olacak mı?

A -
A +
İnsanın hem FETÖ’ye hem de Kemal Kılıçdaroğlu’na Yeşilçam filmlerinin unutulmaz repliklerinden biriyle seslenip, “Durun, kavga etmeyin. Siz kardeşsiniz!” diyeceği geliyor.
Geçen perşembe günkü yazımda “Kılıçdaroğlu-FETÖ cephesinde acayip şeyler oluyor; tehdidin arkasındaki plan ne?” demiştim ya, bu dediklerim aynen devam ediyor.
Yazıda kavganın sebebi olarak üç ihtimal sıralamıştım ama onlara bugün iki adet daha ekledim. Çünkü turpun büyüğü heybede.
Düşünün, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Taksim’de yaptığı mitingde bile FETÖ terör örgütünün adını ağzına almayan Kemal Kılıçdaroğlu’na bir hâller oldu. Son günlerde “FETÖ terör örgütü” lafını dilinden düşürmüyor. Salı günkü parti grup toplantısında da aynı şeyi yaptı. Casusluk gerekçesiyle gözaltına alınan kimi Oda TV muhabirlerinden söz ederken Kozmik Oda bahsini açıp, FETÖ terör örgütünü oraya kimin soktuğunu sordu.
Bir başka örnek. MİT tırları ile ilgili görüntülerin ve bilgilerin servis edilmesine lafı getirdiğinde de kızgın patatesi tutturdukları Enis Berberoğlu’nu koruma yöntemi çok ilginçti. Kılıçdaroğlu, MİT tırları operasyonunu yürüten hâkim ve savcıların şu anda terör örgütüyle ilişkili oldukları için cezaevinde bulunduklarını hatırlatarak “Terör örgütünün bildiği ve tutanak tuttuğu bir olay nasıl olur da devlet sırrı olur?” dedi.
Bizim Ümit Akdemir’e geçen perşembe günkü yazımdan sonra yurt dışındaki firari FETÖ’cülerin hâlâ Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırmaya devam edip etmediğini sordum. “Hem de nasıl devam ediyor, dozu, şiddeti daha da arttı abi” dedi Ümit.
Geçen perşembe günkü yazımda belirttiğim üç ihtimalden birinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay kaygısı yaşadığını, delege tabanını konsolide etmek için de FETÖ ile bir KAYIKÇI KAVGASI’na tutuştuklarını yazmıştım.
İlginç olan şu ki yazımın yayınlandığı gün Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla bir toplantı yaparak ertelenen CHP KURULTAYININ Eryaman’daki stadyumda ve ağustos ayında yapılacağını duyurdu.
Dediğim gibi büyük turp heybede. İşte diğer ihtimaller:
BİRİNCİ İHTİMAL:
FETÖ, CHP yönetiminde gelecek kurultay için daha güçlü bir “temsil” beklentisi içinde. Tartışma buradan çıkıyor. Daha da açık söyleyecek olursak CHP’den 5 genel başkan yardımcısının gitmesini, yerine kendileri tarafından sevilen isimlerin gelmesini istiyorlar.
İKİNCİ İHTİMAL:
FETÖ hedef büyüttü, Kılıçdaroğlu’nu devirecek. Çünkü artık işine yaramıyor ve iktidar alternatifi olamıyor. 2023 seçimlerine Cumhurbaşkanı adayı olacak ismin aynı zamanda partinin genel başkanı olmasını da hedefliyor.
O isim de EKREM İMAMOĞLU.
Doğru, kendisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Ama mevzuat açık. Büyükşehir Belediye Başkanları, üyesi bulunduğu partinin il bazında doğal delegesi. Dolayısıyla da delegelik haklarının tamamından istifade eder ve aday olabilir. Eğer genel başkan seçilirse de görevinden istifa eder. Çünkü belediye başkanlarının yapamayacağı işler arasında parti genel başkanlığını da kapsayan siyasi işler yer almakta.
Şimdilik en kuvvetli ihtimal bu.  
Ancak FETÖ bu dizaynı beceremediği takdirde B planına da sahip. CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na diz çöktürmek üzere o planı devreye sokacak.
Üstelik B planı FETÖ için çocuk oyuncağı. Zaten hepsi askerleri sayılır.
Kimler mi?
Cevabı gelecek yazıya...
.....
(*) https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/613836.aspx
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.