Zelenskiy ya da Guaido’luğa özenenler! İşte böyle kullanıp satarlar!

A -
A +

En başından beri Rusya-Ukrayna krizinde söylediğim ve yazdığım özetle şuydu:

Rusya, NATO’nun genişlemesini ve Ukrayna’yı NATO paktı içine almasını bir tehdit olarak görüyor ve açık açık “Bunu yaparsanız askerî operasyona başlarım” diyor. Zaten 1990’da Sovyetler dağılmadan önce Mihail Gorbaçov’a genişlemeyeceğine dair söz veren NATO sözünü tutmadı ve Rusya’nın dibine kadar girdi. Ama Ukrayna bardağı taşıran son damla. Zelenskiy ise ABD’nin Ukrayna’nın başına, yetiştirip oturttuğu bir aparattan başkası değil. ABD’nin amacı Ukrayna’yı kurban edip Rusya’yı tüketmek ve ekonomik olarak çökertmek. Petrolü, doğalgazı, suyu, bağdayı, tahılı, bakliyatı, millî savunma sanayii, nükleer gücü olan bir ülkeyi çökertemezsiniz. Bunu yapalım derken koskoca Ukrayna perişan olacak.

Bana ve benim gibi düşünüp yazanlara “Rusçu” dediler, olmadık hakaretleri sıraladılar. Rusların Osmanlıdan itibaren Türklerle olan savaşlarını, anlaşmazlıklarını, Çerkes olduğum için, Çerkeslere nasıl soykırım uygulayıp sürgün ettiklerini gündeme getirdiler.

Muhalefet Rusya’ya yaptırım uygulamamızı, hava sahamızı kapatmamızı istedi üç kuruşluk aklıyla. Amaçları Rusya ile Türkiye’yi de batağa sürüklemekti! Ama Türk hükûmeti bir diplomasi tarihi yazdı izlediği politikayla.

Çünkü her şey o kadar berrak ve pırıl pırıl görünmekteydi ki…

Gidişata bakmak ve ABD denen dünyanın en büyük terör devleti olan şeytanı iyi tanımak, olacakları önceden doğru tahmin edebilmeyi olanaklı kılıyordu.

 

SONUÇTA NE DEDİYSEK O OLDU!

 

Ukrayna’nın çapı belliydi, Zelenskiy denen soytarının da. Koskoca ülke perişan oldu. Ukrayna ordusu 38 bin 500 askerini kaybetti, 60 binden fazla asker yaralandı. 10 bin Ukrayna askeri Rus güçlerine esir düştü. 14 milyon Ukraynalı evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ülke dışına çıkanların sayısı 8 milyonu buldu. Buna ek olarak, Ukrayna’ya yardıma giden 1.000 yabancı paralı asker de çatışmalar ve bombardımanlar sonucunda öldü, büyük bir kısmı da esir alındı. Ukrayna Askerî İstihbarat Başkan Yardımcısı Vadym Skibitsky “Atacak kurşunumuz kalmadı. Çok zor durumdayız. Rus topçuları üstün geliyor” açıklamasında bulundu. Rus güçleri, 110 günlük savaşta, Ukrayna’nın beşte birini ele geçirdi. Rusya’nın ekonomisi ise çökmediği gibi tam tersine güçlendi. Rublenin değeri dolar karşısında o kadar yükseldi ki ihracat rakamlarına zarar vermesin diye olduğu yerde tutmak için Rusya faizleri yüzde 9,5’e düşürdü. Rusya’nın petrol ve doğalgaz gelirleri üç kat arttı ve Merkez Bankası dövizle dolup taşmakta.

 

SATILDIK EY HALKIM, UNUTMA BİZİ!

 

Tüm bunları neden yazdığımı dünkü gelişmeleri okuyanlar biliyordur.

Çünkü Ukrayna’yı kendi çıkarları doğrultusunda Rusya’ya yem eden ABD ve Batı yan çizmeye ve satışlara başladılar. Daha önce “Son Ukraynalı ölene dek savaş devam edecek” diyen ABD Başkanı Joe Biden aldı sazı eline:

“Ben defalarca kez Zelenskiy’i uyardım. Rusya saldıracak dedim. Bana kulak asmadı. Beni dinleseydi böyle olmazdı.”

Sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron:

“Ukrayna barış için Rusya’ya toprak vermelidir”

Son satış, daha önce “Ukrayna mutlaka NATO üyesi olacak” diyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’den geldi:

“Bu savaş masada bitecek. Konu, barışın mümkün olup olmadığı değil. Asıl konu şu: Ukraynalılar, barış uğruna ne kadar toprak vermeye, bağımsızlıklarından ve özgürlüklerinden ne kadar taviz vermeye hazır?”

Zelenskiy de Ukrayna halkını ABD ve Batı’ya peşkeş çekmiş ve satmıştı. Olay bundan ibaretti. Sonuçta kullanılıp atılma vakti gelmişti ama asıl kullanılıp atılan, kandırılan ve SATILAN, Ukrayna halkı olmuştu.

 

KOLLARI SIVANMIŞ BEYAZ GÖMLEK GİYMEK, İHANETİ GİZLEMİYOR

 

Bir başka Zelenskiy de birkaç yıl evvelinden Venezuela’da zuhur etmişti hatırlayacaksınız. Adı Juan Guaido’ydu ve ABD’nin piyasaya sürdüğü güler yüzlü, ılımlı, hoşgörülü ve kolları sıvanmış beyaz gömlek giyen “demokrasi kahramanı” olarak lanse edildi. ABD onu iktidara getirmek için Venezuela’ya petrol ambargosu uyguladı ve ülkenin ekonomisini âdeta çökertti. Ama Venezuela halkı bu oyuna gelmedi ve Başkan Maduro’yu desteklemeye devam etti. İş o noktaya geldi ki Guaido bir grup ABD askeri ile birlikte darbe yapmaya bile kalkıştı.

Önceki gün bir haber vardı. Başkent Caracas'a yaklaşık 270 kilometre mesafedeki San Carlos'ta bir restorana giden Guaido, lokantada bulunan halkın büyük tepkisiyle karşılaştı. Önce birkaç kelime ile kendisini anlatmaya çalıştı, sonra onlarla tartışmaya girişti. Guaido'yu oturduğu sandalyeden kaldıran müşteriler, onu restoranın kapısına doğru yaka paça itmeye başladı. Bu sırada sandalyeler havada uçuştu. Guaido, çareyi kaçmakta buldu.

Şimdi Yunanistan da Zelenskiy ve Guaido benzeri bir aparat edindi ABD. Adı Miçotakis. Ona kısaca MHP lideri Bahçeli’nin ifadesiyle Miço diyebilirsiniz çünkü yaptığı tamamen bu; yani Miço’luk.

Onların Türkiye’de de muadilleri var.

Kolları sıvanmış beyaz gömlekleriyle arzıendam eden, kimi FETÖ’nün göz bebeği isimler.

Yerli Zelenskiy’leri, Guaido’ları bir şey sanan halkımıza hatırlatalım:

Aklınızı başınıza toplayın, sonları hiç hayrolmuyor. Türkiye’ye ateşe atacak olmasanız ne hâliniz varsa görün diyeceğiz de akılsızlığınız yüzünden ülke büyük bedeller ödeyecek, sorun bu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.