Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

A -
A +

Çok önemli bir pozisyon bu.

Canını seviyorsan, hemen o pozisyonu alacaksın: AĞAÇ OL!

Tehlike geçince yeni komut: Rahat!

“Hazır ol!” gibi bir şey yani.

İki yaşındaki Ali Asaf bebek bu pozisyonu bilmiyordu ve öldü. Ali Asaf’ın 5 yaşındaki ablası Nehir de bilmiyordu ama o canını zor da olsa hastanede tedavi edilerek kurtardı.

72 yaşındaki Mustafa Topal, biraz yaş almanın verdiği atalet nedeniyle olsa gerek, beceremedi AĞAÇ OLMAYI ve o da öldü. Kaçmak gibi bir hata yapmıştı üstelik. Korkmayacak ve bekleyecekti oysa. Katili belki de koklayıp öldürmeyecekti onu. Şans, kader, kısmet…

82 yaşındaki Mehmet Arsoy engelliydi. Tekerlekli sandalyesinde evine giderken “engelli olmak gibi büyük bir hatası” sebebiyle ayağa kalkıp AĞAÇ OL pozisyonu almadı.

Sonuç? O da öldü tabii.

Bu yılın başından itibaren 11 vatandaşımız aynı nedenle öldü.

Ağaç olamadıkları için.

Çok cahil bir milletiz. Öğrenemiyoruz şu sokak köpeklerine nasıl davranacağımızı.

AK Parti Ankara Milletvekili Sayın Prof. Dr. Arife Polat Düzgün’ün tavsiyesini dinleselerdi canlarından olmayacaklardı. Şöyleymiş:

“Ağaç ol pozisyonu alıp ellerimizi birleştireceğiz ve içimizden saymaya başlayacağız. 60'a kadar sayın, o gider..."

Tabii siz o gidinceye dek hücceten gitmezseniz!

Çünkü Sayın bilim insanı vekilimiz “Bu köpekler size durup dururken saldırmaz” diyor. Bunlar temel ihtiyaçları giderilmeyince saldırıyormuş meğer.

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Bence de. Ali Asaf, Ruken, Mahra Melin, Asiye, Metehan ve daha onlarca çocuk da aynı hataları yapıyorlar. Hem ağaç olmayı beceremiyorlar hem de köpeklerin ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Bunu da hayatlarıyla ödüyorlar işte. Ne söylenip duruyoruz ki?

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Yılbaşından bu yana sokak köpekleri tarafından öldürülen 11 çocuk ve yetişkinimizin isimleri medyada yankılanmadı pek. Anlaşılan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ı üzmemek için söylemediler hanımefendiler beyefendiler vaziyeti.

Ben üç gün öncekini anlatayım hatırlatmak bakımından.

Ağrı’nın Patnos ilçesindeki Aktekin ailesinin iki çocuğundan biri 5 yaşındaki Nehir 14 Haziran tarihinde evinin önünde başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı ve yaralandı. Küçük Nehir apar topar hastaneye kaldırılırken 2 yaşındaki Ali Asaf evdeydi. Ama iki saat sonra Ali Asaf aynı yerde başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Nehir uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı ama Ali Asaf 15 gün verdiği hayat mücadelesini kaybetti.

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Neden?

Başıboş sokak köpeklerinin ihtiyaçlarını gideremediği için.

AĞAÇ OL pozisyonunu bilmediği için.

Metehan Üresin adlı çocuk da aynı akıbete uğradı. Dalağı parçalandı ve böbrekleri ağır hasar aldı. Köpeklerin saldırısına karşı yerde mücadele etti yaralı hâliyle. Görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.

Geçen yıl Van’da 6 yaşındaki Ruken Kolcu da 20 sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Babası onun cansız bedenini bulduğunda sokak köpekleri onu hâlâ yemeğe devam ediyordu!..

Buradan Hayvan Koruma Kanunu adlı 5199 sayılı “İnsanları Katletme Kanunu”nu Meclis’ten geçiren herkese soruyorum:

“Rahat mısınız gerçekten? Ruken, Mayra Melin, Asiye, Ali Asaf, Metehan benim çocuğum da olabilirdi diye aklınızdan geçtiği oluyor mu hiç?”

Sesim geliyor mu oralara?

Katiller sokaklarda çeteler ve sürüler hâlinde dolaşıyor. Tam “Köpekler sokağa salındı, taşlar bağlandı” sözünü doğrularcasına.

Sadece onlar değil.

Hayvan üreticilerinin de kâbusu başıboş sokak köpekleri. Her yıl binlerce tavuk ve küçükbaş hayvan sokak köpekleri tarafından parçalanıp boğuluyor. Aslında büyükbaş hayvan da olsa fark etmiyor. Önceki gün yayınlanan video herkesi dehşete düşürdü. Bir Pitbull cinsi sokağa bırakılmış vahşi köpek, arabaya bağlı bir atı canlı canlı parçaladı ve yedi.

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Aşağıdaki paylaşım da Ayşe Sargın adlı bir hayvan üreticisinden.

Daha dün.

 

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Hayvan üreticileri başıboş köpeklerin saldırılarından çok dertli. Her gün neredeyse bu konuda bir haber okumak mümkün.

Söyleyeyim, bu sokak terörünün kurbanı bu gidişle iktidar partisi olacak!

Bir avuç ruh hastası “köpekperest”i çoğunluk sandığı için.

NOT:

Öldürülen Ali Asaf bebek AĞAÇ OL POZİSYONUNU bilseydi yaşar mıydı?

Bu vahim konudaki gelişmeleri yakından izleyebilmek için Twitter’dan “Başıboş Köpek Sorunu-Stray Dog Problem” adlı @kopeksorunu adlı hesabı ve geçtiğimiz aylarda sokak köpeklerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Mahra Melin’in babası Murat Pınar tarafından kurulan Güvenli Sokaklar Derneği’nin  @GuvenliSokaklar hesabını takip edebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.