Deli çıktı bu -2-

A -
A +
Pek çok kişi gibi ben de klişe Amerikan filmi repliğiyle sormak istiyorum; “Hey dostum, senin sorunun ne haAA?!” Kime mi? Hangi yöne tarandığını asla çözemediğimiz saçlarıyla profesyonel megolaman Donald Trump’a. Adam, ülkemiz de dâhil tüm dünyanın başına bela kesildi! Yeni seçildiğinde yazmıştım ‘Bu yarın öbür gün bir ülkeye kızsa canlı yayında küfredecekmiş gibi duruyor’ diye, oldu da nihayetinde. Sosyal medyadan oradan buradan sallayıp duruyor.. Anam eli dursa baldırı durmuyor; önüne gelene çatıyor, kavgacı mahalle karıları gibi insan selam vermeye korkuyor.
Amaaan, bu çocukken de böyleymiş... Ailesi düzelsin diye askerî okula göndermek istemiş falan ıı ıhh, para etmemiş, hatta hişş bak gel bi ne diyeceğim; bombalarım, savaş çıkartırım, yakarım diye atarlanan Trump, Vietnam Savaşı’ndan kaçmak için 4 kere askerliğini tecil ettirmiş.
Devlet adamı vasfına hiç sahip değil, siyasi olgunluk yok, siyasi nezaket zaten hiç yok. Şımarık, arsız bir çocuk gibi. Amerika’ya dair Hollywood’un elli yılda yaptığı makyaj iki yılda aktı gitti... Irkçılığından mütevellit Meksikalı biyolog V. Nazari yeni keşfettiği güveye bile onun adını verdi. Sarı tüylü güve; Neopalpa Donaldtrumpi… Abbooov, amarigan prezidınta yapılacak iş mi?
Çanlar "turuncu kafa" için çalıyor azizim. Adamın kendi adamları bile tiksindiler artık. Beyaz Saray’dan üst düzey birinin New York Times gazetesinde ‘isimsiz’ yayınlattığı makalede en çarpıcı cümle “Sorunun asıl kökeninde Başkan’ın ahlaklı olmayışı yatıyor” idi, makale ise özetle “Yavv, arkadaş biraz raaatsız, idare edin, biz durumu kurtarıyoruz" şeklindeydi.
Karısı bile elini tutmak istemiyor baksanıza. İttirip iteleyip duruyor. Mel bacının Firts Lady olduğu günkü o zoraki gülümsemesi ve “N'apacaz şimdi, bu manyak başkan da seçildi” ifadesi suratında hâlâ duruyor, gitmiyor…
Deli mi gı yoksa bu? Cevabı biz değil kendi doktorları buldu. Yale Üniversitesi’ndeki konferansta bir grup psikiyatrist, Trump’ın “tehlikeli akıl hastalığına” sahip olduğu ve ABD’yi yönetmeye uygun olmadığı konusunda uyardı. John Hopkins Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden psikiyatr John Gartner ise, Trump’ı "narsist bir psikopat, paranoyak, gerçeklikten kopuk biri" olarak tanımladı. Hatta birkaç ay önce görevden alınması için bir imza kampanyası başlatarak psikiyatri ve davranış bozuklukları alanından 18 bin hekim, psikiyatr ve uzmanın imzasını da topladı. Depresyon ve bipolarite konularında uzman hekimler arasında Trump’ı "Psikiyatrik bir Frankenstein" olarak nitelendirenler de var…
New York Üniversitesi’nden Prof. Gilligan ise “Hapishanelerdeki katiller ve tecavüzcülerle çalıştım. Bir kilometre uzaklıktan tehlikeyi tanıyabilirim. Bu adamın (Trump’ın) ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak için tehlike konusunda uzman olmamıza veya benim gibi bu konu üzerinde 50 yıl çalışmanıza gerek yok” dedi.
"Allahım şu deli kulunu zapteyle" diyeceğim lakin, Amerigalılar Trump’ı bile isteye oraya getirdiler! Tüm pis işleri ona yaptırıp, dünyanın canına okuyup, Hitler gibi kullanıp atacak; ardından da lanetleyip kendilerini masum ve haklı çıkaracaklar. Diyiiim ben size yani...
 
Ninem diyor ki; Deli deli akanı, bura bura tıkarlar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.