Boş insanlar

A -
A +
Siz siz olun enerjinizi öfkelenerek boşuna harcamayın. Ama öfkelendiriyorlar... Sinirleniyorsunuz arada değil mi? Hatta çığırınızdan çıkıp çığlık atasınız, gökyüzünü yırtıp kafayı çıkarasınız geliyor değil mi? Sakin... şimdi o silahı yavaşça yere bırak dostum... bunu aramızda halledebiliriz...
Bakınız bir bilge nasıl çözüm bulduğunu anlatıyor:
“Gençken tekneler beni büyülerdi. Küçük bir kayığım vardı ve yalnız başıma göle açılır, saatlerce orada kalırdım…
Bir seferinde güzel bir gecede gözlerimi kapamış suyun, kuşların, doğanın sesini dinliyordum. Birden sarsıldım. Baaam!! Akıntı aşağı boş bir kayık geldi ve benimkine çarptı! Gözlerim kapalıydı, bu yüzden şöyle düşündüm: ‘Biri kayığıyla geldi ve kayığıma çarptı…’ İçimde öfke yükseldi. Gözlerimi açtım ve öfke içinde adama bir şey söyleyecekken kayığın ‘boş’ olduğunu fark ettim. O zaman hareket edecek yön kalmadı. Öfkemi kime ifade edecektim? Kayık boştu. Yalnızca akıntı aşağı yüzüyordu ve gelip benim kayığıma çarpmıştı. Bu yüzden yapacak hiçbir şey yoktu. Öfkemi boş bir kayığa yansıtamazdım.
Gözlerimi kapattım; öfke oradaydı! Ama çıkış yolu bulamadığımdan gözlerimi tekrar kapattım ve öfkeye doğru geri geri yüzdüm. Ve ‘o boş kayık’ benim fark edişim oldu.
O sessiz gece, içimde bir noktaya geldim. O boş kayık benim ustamdı. Ve artık biri gelip beni sinirlendirdiğinde, bana hakaret ettiğinde, gülüyorum ve diyorum ki: ‘Bu kayık da boş…’
Gözlerimi kapatıyorum ve içeriye gidiyorum..."

Ninem diyor ki; Boş fıçı çok langırdar.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.