Özbek'i yakan adam kim?

A -
A +
Soruyorum... Halter Federasyonu Başkanı değerli dostum Tamer Taşpınar'a soruyorum:
-Kim yaptı o stratejik hatayı da Muhammed Furkan Özbek ilk katıldığı Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda silkmede sıfır çeken halterci olarak hayal kırıklığı tarihine geçti?
Söyleyin kim yaptı o hatayı? Hem de koparmada kendini aşmışken, yazık çok yazık! 
O nasıl bir düşünce ki; silkmede 170 kilo ile başlamak varken kim ve neden 173'e çıkardı o ağırlığı? Çinli dünya ve olimpiyat rekortmeni şampiyon halterci Chen Lijun'u geçmek için mi? Bu ne mümkün!
Ah o kafa ah... Söyleyin suçlu kim?
 
***
 
Strateji mühim hem de çok mühim... Önce kolayı başar, silkmeye 170 ile başla 312 kiloyu garantile ilk 6'ya gir ve sonra istediğin ağırlığı riske et! Tıpkı Koreli Han Myeongmok'un yaptığı gibi. Malum Koreli koparmada 142 başlayıp 147 kilo ile tamamlamıştı. Han silkmede kendini hiç riske etmedi 167 ile başladı, kaldırdı ve 174 kg. denedi, ikinci hakkında başaramadı ama üçüncü hakkında başardı ve toplamda 312 kiloya ulaşarak ilk 4'ün içine girdi.   
Hayır, bizimkilerin hedefi madalya ya illa ki en zorundan başlayacak.
Soruyorum size Özbek’i 173 kg. ile başlatarak iyi mi yaptırız? 
Olimpiyat gibi spor organizasyonlarının en babasında tecrübe ve kapasitenin ne kadar çok önemli olduğunu hiç düşünemediniz mi?
Soruyorum böyle sorumsuz davranmakla iyi mi yaptınız?
Hayır!
Bir taham uğruna altın yumurtlayan tavuğu boğazlamak gibi gencecik şampiyona çok büyük kötülük ettiniz. Yazık! 
Toparlayın şimdi o şampiyonun psikolojisini toparlayabilirseniz. Nerdee?
 
***
 
Nasıl üzüldüm nasıl biliyor musunuz?
Nasıl üzülmem; Özbek daha Mayıs ayında Taşkent'teki Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda koparmada 141 kg. Silkmede 176 kg. ve toplamda 317 kiloya ulaşarak dünya şampiyonu olmuştu.
Tokyo'daki şampiyonaya da fena başlamadı. Koparmada Dünya Şampiyonası'ndaki derecesinden 141 kg, 1 kg. daha fazlasını kaldırmıştı. Bu silkme için muazzam bir moraldi.  
Strateji doğru olsa Özbek pekala olimpiyatı ilk 5'te bitirebilirdi.
Büyük balık kaçtı, yazık oldu çocuğa hem de çok yazık. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.