Sporun sembol şehri KAYSERİ

A -
A +

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kış Olimpiyatları neden Erciyes'te olmasın?"

“Duy da inanma”, derler.

Hayır söz konusu Kayseri ise “duy ve inan”.

Yıl; 2005…

Dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kent Ormanları için ilk ağacı dikerken plânladıkları master projeleri anlatırken, “Sana bir sır vereyim mi?” dediğinde çok meraklanmış ve can kulağıyla dinlemiştim.

Özhaseki Başkan, “Kayseri’nin sembolü Erciyes’i kış ve dağ sporlarında Avrupa’nın en gözde merkezi haline getirip Anadolu’nun kalkınma projesi olarak yıldızlaştıracağız” dediğinde şaşırmış, “Hayal güzel ama gerçekleşir mi?” diye endişeyle yaklaşmıştım.

Yanılmışım!

O vizyon; Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde başkanlar değişse de değişmeyen yüksek hizmet anlayışı ve bayrak yarışı düsturu ile Erciyes’i bugün dünyanın sayılı kış merkezlerinden biri haline getiriyor.

Helal olsun.

Erciyes Kış ve Dağ Sporları Master Projesi, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün spor kompleksleri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor, sanat, kültür ve sağlığı iç içe düşünen kalkınma hamleleri, dağdaki modern tesisler ile Kayserispor’daki büyük atılım bunlardan sadece birkaçı.

Büyükkılıç “Kış Olimpiyatları neden olmasın?”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İç anadolunun tarihi şehrini sportif, idari, tesis, ERU, Kayseri ve AGÜ üniversiteleri ile bütünleşen entellektüel insan kaynağı ile uluslararası alanda geleceğe hazırlarken, “Kış olimpiyatlarına talibiz, Alplere rakibiz” dedi ve ekledi:

“Laf değil bu. En başından beri büyük düşündük, Avusturya’daki Alpleri inşa eden 60 büyük firma ile Erciyes Master Projesi için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Memduh Başkan son birkaç yılda neler yaptıklarını ve daha neler yapacaklarını anlatırken Erciyes’in ilk defa geçen yaz beyaz örtüsünden yoksun olduğunu hatırlatıp, sordum; “Kar olmadan kayak olur mu?”

-Endişelenmeyin, dedi başkan ve ekledi; “Tekir yaylasında suni kar üretme sistemi kurduk ve kar yağmasa da 2 milyon metrekarelik kayak alanını karla donatacağız. Kaldı ki mevsim gereği kar da yağıyor”

Öztürk “Yatırım 275 milyon avro”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk başkanı tasdik edercesine diyor ki, “Tam bir ekip ruhu ile hareket ediyoruz. Herkes uzman olduğu sahada en iyisi için çaba gösteriyor. Şimdiden turizmde büyük hareketlilik başladı. Şehre ulaşımı kolaylaştıracak kara, hava, demir yolu ve konaklama imkanları hızla artıyor.

Proje 360 milyon avroluk yatırım ile tamamlandığında 100 bin kişiye açacağı istihdam alanı ile bölge insanına eşsiz fırsatlar sunacak.

Cıngı, “Dünyanın en uzun kayak pisti”

Erciyes Kayak Merkezi’nin uluslararası standartlara kavuşturulması için çalıştıklarını belirten Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ise yeni sezona iddialı hazırlandıklarını söylüyor.

Cıngı, “Kesintisiz kayak imkanı, snowboard, kızak gibi çeşitli kış aktivitelerinin yanında güvenli, kaliteli pistler, modern tesisleri ile Erciyes Dağı’nın eşssiz tabiat zenginlikleri, havası, suyu, kristal kar yapısı ile bölge kayak için en elverişli piste sahip.Ancak durmak yok asıl hedef 200 kilometre ile dünyanın en uzun kayak pistine sahip olabilmek. Şu anda dünyanın sayılı otelleri buraya yatırım için yarışa girmiş durumda. Dağdaki pist sayısı 34’ten 41’e yükselirken pist uzunluğu 102 km’den 112 km’ye çıkarıldı. Tekir, Hacılar, Hisarcık ve Develi kapılarındaki pistleri, modern tesisleriyle 2200- 3400 metre irtifada zirveye en yakın amatör ve profesyonel kayakçılara eşsiz kayak deneyimi imkanı sunuyoruz. Proje tamamlandığında 5 bin yatak kapasitesi ile Erciyes, Avrupa’da yıldızlaşacak” diye konuştu.

Sporun sembol şehri KAYSERİ
Sporun sembol şehri KAYSERİ
Sporun sembol şehri KAYSERİ
Sporun sembol şehri KAYSERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.