Ramazân-ı şerîf ayına saygı göstermelidir...

A -
A +
Âşikâre oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş, saygı göstermemiş olur. Bu aya hürmet etmeyen, İslâmiyyetin namus perdesini yırtmış olur!..
    Gençlerimizle Ramazan Sohbetleri -2-Sevgili gençler! Bütün mübarek ve kutsal değerlerimize saygı göstermek, imanımızın gereğidir. Çünkü bizim dinimiz (Tâzimi lâzım olan şeyi tahkir etmek ve tahkiri lâzım olan şeyi de tâzim etmek küfürdür) diyor. Yani, dinimizde kutsal kabul edilen, saygı gösterilmesi emredilen şeylere hakaret eden, onları küçük ve değersiz gören ve saygı gösterilmemesi lâzım olan şeylere de kıymet ve değer veren kimsenin imanı gider, kâfir olur. Sonsuz olarak cehennemde kalmasına sebep olur. Allahü teâlâya, meleklere, bütün peygamberlere, âlimlere ve velîlere, namaza ve oruca, gusül ve abdeste, mübarek günlere ve gecelere, Ramazân-ı şerîf ayına hürmet ve saygı göstermemek, dinden ve imandan çıkmak olur.  Saygı göstermemek, inanmadığının bir alâmetidir. Allahü teâlâya ve Onun gönderdiği her şeye inanmak, imanın şartıdır. Son Peygamber Muhammed aleyhisselâma ve Onun Allahü teâlâdan getirdiği her şeye de inanmak lâzımdır. İşte bunların hepsine İslâmiyet denir. Ramazân-ı şerîf ayı, İslâm dîninin namusudur. Âşikâre oruç yiyen, bu aya hürmet etmemiş, saygı göstermemiş olur. Bu aya hürmet etmeyen, İslâmiyyetin namus perdesini yırtmış olur. Namâz kılmayanın da, oruç tutması ve haramlardan kaçınması lâzımdır. Bunların orucu kabul olur ve imânları olduğu anlaşılır. Sevgili Peygamberimiz, (Peş peşe üç gün oruç tutabilenin, ramazân orucunu tutması gerekir) buyuruyor. Müslümanların bulunduğu bir ülkede yaşayan, akıllı olan ve bülûğ çağına giren, hasta ve yolcu olmayan, kadınlarda da hayız/âdet ve nifas/lohusa hallerinde bulunmayan her Müslümanın oruç tutması farzdır. Böyle olan her Müslümanın oruç tutması, İslâmın  ona bir emridir.  Özürlü veya özürsüz  olarak oruç tutmayan bir kimse, ramazan günü herkesin arasında bir şey yememeli ve içmemelidir. Bunları gizli yaparsa, ramazan-ı şerife saygı göstermiş olur. Peygamber Efendimiz buyurdular ki:  (Allahü teâlâ, benim ümmetime Ramazân-ı şerîfte beş şey ihsan eder ki, bunları hiçbir peygambere vermemiştir:1. Ramazanın birinci gecesi Allahü teâlâ, müminlere rahmet eder ki, rahmet ile baktığı kuluna hiç azap etmez.2. İftar zamanında oruçlunun ağzının kokusu, Allahü teâlâya her kokudan daha güzel gelir.3. Melekler, ramazanın her gece ve gündüzünde oruç tutanların affolması için dua eder.4. Allahü teâlâ, oruç tutanlara âhirette vermek için Ramazân-ı şerifte cennette yer tayin eder.5. Ramazân-ı şerîfin son günü oruç tutan müminlerin hepsini affeder.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.