Hakem cinayeti

A -
A +

Bu başlık sadece ucuz FIFA kokardı takmış Halil Umut Meler için değil; ekran karşısında ahkam kesenler için de...

Tabii ki yazımın başlığındaki hakem sadece sahada çok ucuz FIFA kokardı takmış Halil Umut Meler değil. Bir de ekranın karşısında ahkâm kesen VAR hakemleri. Yahu arkadaşlar o penaltıyı sen çalarken, siz de ekrandan onaylatırken hiç mi sıkılmadınız, utanmadınız?
Hadi o topta ofsaytı görmediniz olur ya; e peki neye istinaden acaba penaltıda kararlılık gösterdiniz. Aynı bu kırmızı tişörtlü ucuz FIFA hakemi Rizesporlu oyuncuya ilk sarı kartı gösterirken de sıkılmadı ama Tolgay'a bir tane sarı kartı bile esirgeyerek başka bir hakem cinayeti daha işledi.
Tabii ki F.Bahçe'nin küme değiştirmesi ne Federasyon'un işine gelirdi, ne çuvalla para kazanmaya başlayan hakemlerin işine gelirdi, hele hele yayıncı kuruluşun hiç işine gelmezdi.
Volkan'ın rakibiyle karşı karşıya kalıp ceza sahası dışında çeldiği topta, kolla mı önleme var yoksa göğüsle mi; sözüm ona yayıncı kuruluş sadece bir kere laf olsun diye tekrar etti.
Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü takım Dirar'sız kalınca bütün yükün Valbuena'nın sırtına bineceği aşikârdı. F.Bahçe 40 bine yakın seyircisi ve tamamı millî takımlarda oynamış oyunculardan kurulu kadrosuyla bence maçın favorisiydi. Bu bilinen özelliğe rağmen Rize'nin sahayı çok uzatıp çok genişleterek oynaması tabii ki aleyhine bir faktördü. Hele ki ileri uçta kenarlarda iki tane siyahi oyuncunun bulundurulması da yanlışı biraz daha büyüten faktördü. Bu yüzden de Vedat Muriqi sanıyorum iki gece uyuyamayacak kadar büyük bir yorgunluğa yakalandı.
F.Bahçe'deki değişiklikler için de Valbuena'nın oyundan çıkarılışı yeni bir Ersun Yanal yanlışı olurken Zajc değişikliği ciddi bir rötar anlamı taşıyordu.
Şimdi benim en çok merakım bu hakem cinayeti ve ortağı VAR'ın ekranlarda ve gazete sütunlarında ne şekilde değerlendirileceğidir.

MAÇIN ADAMI: Halil Umut Meler!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.