Maç bu işte!

A -
A +

Gol düellosuna rağmen, tabelaya yazılmayan bir o kadar gole rağmen, maçın her dakikası 0-0 giden bir arayış, heyecan içindeydi…

Bu sezon için ligin başından bu yana böylesine sürekli tempo yapılan, her iki takımın da savunma ve hücum aksiyonlarında eksiksiz ve çağdaş davranmaya çalışmaları yazımın başlığımın senedidir.  Tabii ki bir futbol oyununda özellikle savunmalar yerleşimde, alan kapatmada hata yapabilirler ama onları da o hataya sürükleyecek hücum eden takımın pas trafiği, adam eksiltme ve zengin görüş sahibi olması gerekir. Her iki takıma da baktığımızda bunları defalarca gördük. 
Beşiktaş, hocasının millî takıma gidip geri dönüşüyle sanki elindeki en ideal kadroyla sahaya gelmişti. Tabii ki sadece bir oyuncu hariç, o da tombul Lens! Beşiktaş, Lens ile oynadığı bütün müsabakaları 10 kişi oynamaya mahkûm edilmiştir. Burada altını çizmek gerekir; F.Bahçe’nin son 20 yıldaki en iyi transfer tasarrufu Lens’tir. 
Şenol Hoca bence geri dörtlüdeki ideal kurgunun önüne Medel’i koyup Atiba’yı bu defa Dorukhan’dan çok öne itmişti. Sanıyorum bunda Burak’ın öldüreceği ya da duvar olacağı topları her yöne yeniden kullanmak ve de Ljajic’in dolaşımlarına yardımcı olmaktı. 
Rizespor’a gelince… 
Okan Hoca yine benim ölçülerime göre bu takımın sorumluluğunu aldığından bu yana ligin en başarılı teknik direktörüdür. Yenilerle eldekileri iyi kaynaştırıp pas zenginliği oluşturmak, rakip savunmanın yerleşim planında arıza meydana getirebilecek araya koşuları oluşmasında öğretici olmuştur. 
Neredeyse bir gol düellosu hâlinde geçen dün akşamki oyun yazımın başında da değindiğim gibi Beşiktaş’ın farklı öne geçmesine ve de Rizespor’un artık maçı kaybeder gibi olmuş durumuna rağmen sonuna kadar her dakikası 0-0 giden bir arayış, heyecan ve tempodaydı. 
Bu arada dün akşamki oyunun bir futbolcusu için izin verirseniz bir kısa özel kısım ayırayım. Özellikle üç büyüklere ithal edilen, yarını olduğu sanılan o kadar çok genç yabancı vardı ki, bu Beşiktaş’taki Ljajic hani eskilerin deyimiyle döndürür döndürür futbolu öğretir…

 

Maçın adamı: Âdem Ljajic

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.