Bu tabela doğru mu?

A -
A +

Evet Galatasaray maçı 3-1 kazanmıştır. Tabela böyle yazmaktadır ama ortaya konan futbol organize olup elde edilen pozisyonlar ve kaçırılanlar alt alta toplandığında 10 kişi kalmış Kayserispor'un bu maçı kaybetmiş olması futbolun ne kadar adaletsiz bir spor olduğunun imzasıdır. Hikmet Karaman maça önce tam takım topun arkasına geçerek başladıktan hemen kısa bir süre sonra bloklarını birbirine yakın oynatarak öne basmayı da uygulatınca Kayserispor öne geçti ve de en az üç farklı bir skorun eşiğinden de geri döndü. Galatasaray golden hemen bir dakika sonra kaleciden dönen bir topu Diagne'nin tamamlayışıyla önce bu soğuk duşun altından çıktı sonra da rakibinin amatörce yaptığı penaltı ve Nagatomo'nun şık golüyle meğerse o anda maçı koparmış.
Tabii maçın Arda Kardeşler isimli hakemine de değinmeden geçmeyelim. Nasıl ki Fenerbahçe maçında Ali Palabıyık maçı katletmişti, burada da Arda Kardeşler'e Emre Akbaba'yı nasıl da kırmızı kartla atmadın diye soracağız ama acaba önce VAR'a mı toslasak? Kayserispor'un bu maçtaki bir numaralı futbol ayıbı Lopes'in kendini voleybol maçında sanmasıdır. Nagatomo'nun şık golünde acaba maç bitti mi diye düşünürken, 10 kişi kalmış Kayserispor'un maçı kurtarma şöyle dursun neredeyse cebe indirebilecek pozisyonlara 10 kişiyle ulaşması da şaşırtıcı değil midir? Maçın 69'uncu dakikasında Donk'un Kravets'i yasal omuz darbesiyle indirmiş olduğunu söylemek mümkün değildir. Ama anlaşılan o ki hem VAR hem de maçın hakemi ligin zirvesine pek limon sıkmak niyetli değildiler.
Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki çabası belki de "Futbol oynamanın zamanı değil" anlayışı ile dün akşam da karşımızdaydı. Nasıl ki 10 kişilik Fenerbahçe'yi es geçmişlerse dün akşam da önce 0-0'ken sonra da 3-1'ken Kayserispor'u da es geçeceklerdi neredeyse.

MAÇIN ADAMI: Mariano

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.