F.Bahçe'nin en kolay maçı

A -
A +

Şayet Fener'de dün hakiki birkaç golcüsü olsaydı, bizim ligin bu seneki gol rekorlu yenilgisini izlerdik

F.Bahçe'nin sıkıntı çektiği bu sezonki ligde dün akşamki Kasımpaşa'dan daha aciz, daha zayıf, her hangi bir oyun planı bulunmayan bir rakip bulması mümkün değildi. Öylesine ki Isla, belki futbol tarihinin en fazla asist yapan ve de gol atan arka blok sağ savunmacısı rekorunu kaçırıyordu. Karşısında hücum oyuncusu gibi duran ama medyamızın çok fazla doldurup pahalı adam haline getirdiği Trezeguet'yi gören oldu mu acaba?
Ersun Yanal Hoca, tehlikeyi biraz yakın görmüş ki Aykut Kocaman'ın çok eleştirilen çift ön libero formülüne sarılmıştı, Topal ve Jailson'la.
Takımın geri kalan oluşumunda Elif Elmas'ın aktif oyunu, Valbuena'nın her tarafı dolaşarak top alıp, taşıması Kasımpaşa'nın seyrettiği F.Bahçe artıları idi. Şayet F.Bahçe takımının ön tarafında hakiki golcü özelliği taşıyan birkaç oyuncu olabilseydi, bizim ligin bu seneki gol rekorlu yenilgisini izlerdik.
Tabi akla gelen ya da merak edilen sorulardan bence en önemlisi, maçı koparan Valbuena ile Elif'in oyundan alınıp yerlerini Moses ile Mehmet Ekici'ye bırakışları idi.
F.Bahçe'nin şöyle bütün maçlarını yeniden izlesek, hiçbir oyunda bu kadar kolay ikili mücadele kazandığına, rahat şekilde pas yaparak hücuma kalkıp, oyun bölgesini de kolayca değiştirebildiğine tanık olamayız. Zaten Kasımpaşa'nın golü de öteden beri üzerinde durmaya çalıştığım kalecilerin 'bir dizini yeri koyarak' geri pası veya zayıf şuta karşılık koymaları şartıdır. İşte bu eksikten Harun golü yedi.
F.Bahçe bu galibiyetle önümüzdeki sezon da ligde -zaten benim hiç ihtimal vermediğim- düşmekten kurtularak devam edecektir. Ünlü teknik direktör Mustafa Denizli'nin Kasımpaşa’sı bir aralık düşme potasına girmişti ama seneye kurtulur mu o potadan kurtulmaz mı, onu bilemem.

Maçın Adamı: Mauricio Isla

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.