Fenerbahçe'nin zaafına ceza

A -
A +

"Savunmasına akıllı ve dengeli yerleşebilen, iyi adam paylaşabilen bizim ligin üç beş takımı Fenerbahçe karşısında beklenmedik galibiyetler alabilir"...

Fenerbahçe'nin günümüzdeki kadrosu için ligin hemen hemen başlarında  A Haber’deki programımda ve gazetem Türkiye'de şöyle bir görüş paylaşmıştım, "Savunmasına akıllı ve dengeli yerleşebilen, iyi adam paylaşabilen bizim ligin üç beş takımı Fenerbahçe karşısında beklenmedik galibiyetler alabilir"... Görüşümün dayandığı gerekçe ise şuursuzca yapılan toplu hücumların, geri dönüşü arızalı olan Fenerbahçe'de rakibin kontralarına rahat pozisyon sunmasıdır. Bu defaki rakip Antalyaspor idi. İlk yarıda Gelson Dala denen oyuncusunu saymazsak 10 kişiyle var olmaya çalışan deplasman takımı, kontralarda istediğini sadece bir kere aldı, onda da Ufuk'la çok şık bir gol buldu.
Fenerbahçeli taraftarlar “İkinci yarıda nasıl olsa bu Antalyaspor'un hakkından geliriz” şeklinde düşünmüş olabilir ama özellikle Ersun Yanal'ın garip ve hatalı oyuncu değişiklikleri, Gelson Dala'nın yerine daha çabuk ve süratli Mukairu’nun Antalya'da ileri uca geçişi, kaleci Altay'ı 3-4 defa rakiple karşı karşıya bırakan unsurların başında geliyordu. Ama Aantalyaspor'da başta Aatıf olmak üzere bu hücum aksiyonlarında rol alan oyuncular, kalesini boşaltan Altay'ı geçip vuruş yapmak yerine karşılarına alıp plonjon yapmasına çanak tuttular.
Bülent Korkmaz'ın değişiklikleri ise Ersun Yanal'a göre daha akılcı görünürken, 60. dakikadan sonra ‘dükkanı kapatan’ Aatıf'ı değiştirmemesi bir hataydı. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu anlaşılan o ki bileğe basmanın, ayak üstüne taban koymanın en azından sarı kart olması gerektiğini iyi çalışmamış. Bir şeyin daha altını çizmekte yarar var o da Antalyaspor'daki hücum bloğunda görev alan oyuncularının, rakibin zaaflarını fark edebilecek zekada olmadıkları ortaya çıktı. Aynı takımın savunması şapka çıkarılacak Batılılıkta idi.  

MAÇIN ADAMI: Kaleciler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.