Acaba kim 10 kişi oynadı?

A -
A +

 Galatasaray 2-0 galipken 10 kişi kalan Sivasspor, inanamazsınız belki ama sanki 14 kişi oynar gibi rakibinin tozunu attı.

Dün akşam Türk Telekom’da oynanan maçta bir Sivasspor seyrettik ki hiç sormayın... Bizim üç büyükler diye adlandırdığımız firmalara çeşitli ders özellikleri içeren bir oyun sergilediler. Hatta bir ara maçı birlikte izlediğim dostlarıma "Oyuncu Galatasaray'dan mı yoksa Sivasspor'dan mı atıldı?" diye tereddütler içinde kaldığım, cevabını da bulamadığım bir soru yönelttim. 
O kırmızı kartla ilgili Ali Palabıyık'ı da ayıpladığımı da belirteyim. Ama sonra aklıma geçen sezon yaşadığımız bir olay geldi. Galatasaray bu hakemin önemli bir maçına atanmasına hem de resmen demeçler ve açıklamalarla karşı çıkmıştı. Ve tabii yine sordum kendime, "Acaba Ali Palabıyık özür mü diliyordu?"...
Fatih Terim'in, Şener, iki Emre ve Ömer'le sahaya dizdiği değişik Galatasaray, rakibi uzuuun süre 10 kişi oynamasına rağmen bu avantajı kullanabilecek bir takım olarak karşımıza çıkamadı. Şöyle bir toplarsak, oyunun ilk 10-15 dakikasında Andone kendini gösterip alışverişe girdiği pozisyonlarda etkili gibi göründü o kadar. Sivasspor tabii ki kontraya çıkacak bir takım olarak çabuk ve süratli davrandığında etkili olacaktı. Tamam da 10 kişi kaldıktan sonra da baskı kurarak Galatasaray'a ecel erleri döktürdü diyebiliriz rahatlıkla... 
Maçta "Ah be! Kaçan pozisyona bak" denebilecek anlarında Sivasspor, Galatasaray'a bir kişi eksik olmasına rağmen galip geldi. Futbol gerçekten garip bir oyun. Galatasaray 2-0 galipken 10 kişi kalan Sivasspor, inanamazsınız belki ama sanki 14 kişi oynar gibi rakibinin tozunu attı. Sonuç olarak Galatasaray kendi saha yenilmezlik unvanını korurken maçın en çarpıcı oyuncusunun yine 21. dakikaya kadar skor 0-0'ken iki mutlak golü önleyen Muslera olduğunu söyleyebiliriz. Gerisini siz düşünün..

Maçın adamı: Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.