Hayırlı sakatlık!

A -
A +

Mahmut'un sakatlanıp çıktıktan sonra İrfan'ın asli görevine dönüşü tek kanatla uçmaya çalışan Başakşehir'i uçurdu

Bu maçın zengin futbol olgularıyla bizleri futbol yoksulluğumuzda zenginleştirir umuduyla izlemeye başladım. Ama ne yazık ki her iki teknik adamın da tuhaf yerleşim planı ve olmadık oyuncular seçimiyle hayal kırıklığı sunabileceklerini de daha oyunun başlarında gördüm ve yanıldım diyebilirim. Fatih Hoca hangi akla hizmettir ki üçlü savunmaya döndü acaba? Bu oyun düzeninde kenardaki adamlarının dayanıklı Olamayacaklarını, savunma kademesinde zamanlama hatası yapacaklarını nasıl düşünmedi?
Hele şu orta sahaya bakın! Feghouli'den hiç orta saha oyuncusu olur mu Hoca’m? Belhanda seyirciyle tatsızlık yaşamıştır bir de üstelik sakattır denilecekse o zaman neden maça girdi? Adem ve Babel'in 3-5-2'nin uç adamları olarak Galatasaray'da herhangi bir pozitif işlem yapabileceklerine nasıl inanıyorsun Hoca’m? Ahmet, Donk ve Ömer'in dışında Galatasaray'ın yanlış kurgusu ve yanlış oyun yerleşimini affa uğratabilecek başka hiç kimse yoktu sahada.
Tabii plağın tersinde de Okan Buruk'un orta saha karışık, ileri uç sol kenar bulmacası Başakşehir'i bildiğimiz ve bu maçta beklediğimiz özelliklerinin pasifize edilmesi anlamı taşıyordu. Hani derler ya hayırlı sakatlık, bazen teknik adamlara yaptıkları yanlışları düzeltmelerine yardımcı olur. Mahmut'un sakatlanıp çıktıktan sonra İrfan'ın asli görevine dönüşü tek kanatla uçmaya çalışan Başakşehir'i uçurdu. Guldbrandsen'nin oyuna girişiyle de olması gereken düzene soktu. Zaten Başakşehir’in golü de bu "hayırlı sakatlığın" eseri olarak karşımıza çıktı.
Bence bizim Süper Lig'in en iyi savunması ve ülkenin en iyi kalecisi Başakşehir'deydi ve dün akşam da sanatını icra etti. Okan Hoca komple ön liberolardan ya da yarım buçuk orta sahadan iddialı takım için oluşması gereken kurguya döndüğünü umut ederim anlamıştır.  Son bir cümleyle özetlersek; Mert ve sakatlanan Mahmut, Okan Buruk'a prim yaparlarken; Fatih Terim'in tuhaflıklar faturasını bir kere daha ödediğini gördük.

MAÇIN ADAMI: Mert Günok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.