Ne maç ama!

A -
A +

Sanıyorum son iki yıl içinde hiçbir oyun bu kadar VAR'a muhtaç kalmamıştı. Ama bu VAR var ya. Jerome'nin suratına inen tabanı nasıl görmedi

Son haftaların formda takımı Göztepe ile, hâlâ 'öne mi gidiyor, yerinde mi sayıyor' belli olmayan F.Bahçe'nin bu karşılaşması, tabii ki birçok güzellikler, tuhaflıklar yüklenmiş olacaktı. F.Bahçe'nin Hasan Ali'nin son dakika sakatlığı sebebiyle Ozan'ı sağ beke çekişiyle ve de Deniz Türüç'ün santrfor arkası görevine gelişi, sanki daha değişik bir sarı-lacivertli takım izlememize yol açacaktı.
Buna karşılık Göztepe'nin Jerome arkası daha direnç sağlayacak bir orta saha oyuncusu yerine, Napoleoni'yi sahaya sürmesi tuhaflık yüklüydü. Ve bu tuhaflık kenardaki toy teknik direktörü tarafından neredeyse 80 dakika izlendi.
F.Bahçe'de Kruse'nin henüz hazır olmadığını bağırırcasına oyun bitimine kadar sahada kalışı da Napoleoni karşılığıydı sanki. Madem ki Vedat Muriç 63. dakikada oyuna girecekti, acaba neden daha fazla bir süreç alabilme şansını yakalayamamıştı. Sanıyorum son iki yıl içinde hiçbir oyun bu kadar VAR'a muhtaç kalmamıştı. Ama bu VAR var ya. Jerome'nin suratına inen tabanın cezasını hadi hakem görmedi, e neredesin diye onlara sorulmaz mı?
İki takım da topları genelde istedikleri gibi öne taşırlarken, adam geçme, araya bırakma gibi özellikleri sergileyemezlerken, çoğu defa da rakiplerinin sertlikle karşılamalarına muhatap oldular.
Göztepe'de çok fazla ceza sahası içi adam arama, pas verme gibi arayışlar önemli pozisyonların oluşmasındaki en olumsuz oluşumdu. F.Bahçe'de ise Rodrigues, Kruse sonra Muriç katılımı ve Moses ön tarafa çok fazla zamanında ve adamına pas alamama sebebiyle çok etkili olamadılar.
Bol sarı kartın birbirini takip ettiği oyunda bir penaltının kaleci Altay'ın iki metre kaleden çıkışı sebebiyle tekrar edilmesinden önce, F.Bahçe golünün gelip dolayısıyla iptal edilmesi de maçın keyfinin kaçmasındaki önemli oluşumların başında geliyordu. Bir futbol maçının neredeyse toplam 10-15 dakika VAR emriyle durmuş olması tabii ki oyunun temposunda ve kalitesinde olumsuz etki yapacak önemli bir unsurdu.

MAÇIN ADAMI: VAR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.