Fener ağır geldi

A -
A +

Maçın analizine girmeden önce önemli bir olguyu vurgulamakta yarar görüyorum; Beşiktaş sadece ve sadece üç buçuk oyuncudan kurulu bir takımdır. Karius, her şeye rağmen Vida, Caner hadi birazcık da Atiba'yı ekleyelim. Buna karşılık F.Bahçe'nin sakat ve cezalı eksiklerine rağmen sahaya sürdüğü kadroda bir tane balon oyuncu yoktu. 
Peki, F.Bahçe'nin ligdeki düşük performansının sebebi nedir? Vedat ile Kruse'nin aynı on birde yer alıp orta alan karşılama komitesinde iki kişiden birinin 40'lık Emre oluşudur. Ben bunu daha lig başlamadan F.Bahçe'nin en büyük zaafı olarak hem yazmış hem konuşmuş kişiyim. Aradaki bu oyuncu profili farkına bir de Abdullah Avcı'nın Diaby'den orta alan oyuncusu olarak yararlanma düşüncesi eklenince açık ve net olarak Caner ile Atiba'nın canı çıktı diyebiliriz. Tek umut Burak'a karşılık Zanka'nın değil Jailson'un görevlendirilmesi ise Ersun Yanal tarafına bir artı idi. Beşiktaş'ın bu teknik direktör kafası ve de eldeki kifayetsiz potansiyeli hiçbir şekilde bir Şenol Güneş şampiyonluklar serisi sunamayacaktır. Ljajiç'in yönetmen olarak düşünülüp daha etkili olabileceğini sanarak ona sadece bir devrelik şans tanımak da bu oyuncuya dökülen paraların gece harcandığının açık kanıtıdır. 
F.Bahçe'de Hasan Ali ve Emre'nin yoklukları bu defa Kruse-Vedat haricinde doğru tercihler yapmış Ersun Yanal'a zarar getirmedi. Çünkü Tolga her ne kadar sol uç oyuncusu gibi görünüyorsa da Ozan'la Gustavo'ya desteğini hiç eksik etmedi. Deniz ile harmanlaya harmanlaya Beşiktaş takımının özellikle yerleşimini bozdu diyebiliriz. 
Maçın bazı bölümleri çok dikkatimi çekti. Neden mi? Beşiktaş 2-1'in altından kalkmak için ön tarafta pozisyon arama telaşı içindeyken savunmasındaki dörtlünün herhangi bir rakip tehdidi altında olmadan kendi sahasında izleyici olmasına şaşırdım. Şimdi çok kişinin gözünden kaçmış bir iki noktaya daha vurgu yapmak isterim. F.Bahçeli Serdar'a bir soyadı; "Yedirmeci stoper!' Her maç en az iki tane duran top kullanılışından sonra net penaltılık kafa kol bel kündesi atıyor ama bütün hakemlerimiz geçen hafta Ali Palabıyık, bu haftada koca Cüneyt Çakır es geçiyorlar. Hele hele Çakır gibi bir hakemin iki metre önünde oluşan bu kündeye seyirci kalması galiba onun bir gözlükçüye ihtiyacı olduğunun kanıtıdır. 

 

Maçın adamı: Ozan Tufan 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.