G.Saray'ın ayak sesleri

A -
A +

"Geriden gelip şampiyon olma" şeklini âdet edinmiş G.Saray, artık ağırlığını daha da hissettirir oldu… 

G.Saray, yukarıda iddiası olanların peş peşe kaybettikleri puanlardan sonra defalarca yaşamış olduğu sonradan açılıp şampiyon olma çizgisini yeniden yakalayabilir miydi? Tabii ki Kasımpaşa maçını deplasman olarak görmek çok doğru değil. Hele hele futbol âlemindeki en ciddi ve en büyük yanlış olan savunmanın tamamen değiştirilmesi zaten Kasımpaşa için o takıma yapılmış en ağır darbeydi. 
G.Saray'ın artık ideale yakın gibi gözüken kadrosu ilk yarıda istediği gibi tek top yapıp istediği gibi yön değiştirerek oynayabildi. Kim topu aldıysa savunmadakiler dâhil bütün oyuncular pas trafiğine yeniden ortak olabilmek adına kendilerini sürekli gösterdiler. Böyle bir oyun anlayışına karşılık Kasımpaşa'nın yukarıda da değindiğim gibi tuhaf biçimde yenilenmiş takımı düşünebiliyor musunuz koca bir ilk yarıda sadece ve sadece üç faul yapabildi. Şayet iki golde büyük payı olmasına rağmen Emre Akbaba takımın en kötü oyuncusu olmasaydı sanıyorum ilk yarı daha ağır skorla kapanabilirdi. 
Maçın ikinci yarısında Kasımpaşa daha aktif, daha pas arası örücü bir oyun sergileyebildi. Hatta bir iki defa da Muslera'nın canını sıkabilecek görüntüler de verdi. Bu arada Kasımpaşa'nın yeni hocası Fuat Çapa'nın Quaresma'yı oyundan alması, geleli henüz iki üç gün olmuşken Kasımpaşa'nın içine atılmış bir bombadır. Zaten 3-0 olmuş niye çok çabuk demoralize olan böyle bir oyuncuyu kenara alırsın ki Hoca? 
Bu arada Saracchi'nin ilk koşusundan sonra -umarım ciddi değildir- sağlık problemiyle oyundan çıkması da G.Saray'ın bu maçtaki tek dezavantajı olmuştur. Şimdi yukarıda da değindiğim gibi "sonradan şampiyon" şeklini sanki âdet edinmiş G.Saray için acaba o günler yakın mı ki? 
Unutmadan şunun da altını çizeyim; Lemina ile Seri'nin savunma içi, savunma önü ve öne destek görüntüleri de alkışlanacak nitelikteydi. 

Maçın adamı: Âdem Büyük 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.