Sürpriz böyle olur

A -
A +

G.Saray çok çabuk kapanıp orta sahasından müthiş bir pas trafiğiyle çıkarak F.Bahçe'yi çaresiz bırakmayı bildi… 

Takım kadroları elime geldiğinde G.Saray'ın özellikle orta alan kurgusunda nasıl karşılayıp, nasıl oyun kuracağı konusunda tereddütlerim vardı. F.Bahçe'ye gelince Geri dörtlünün Tolgay ve Ozan'la çalışmasının, yürümesinin pek kolay olamayacağı da gün gibi aşikârken Kruse'nin ne kadar katılacağı, Tolga'nın ne kadar destek olacağı soru işaretlerine rağmen her türlü şarta göre ev sahipliği avantajının önem kazanacağını düşünmüştüm. 
Başlama düdüğünden sonra bu defa şaşkınlığım peşin düşündüklerimin tam tersine oluşumunda idi. G.Saray çok çabuk kapanıp orta sahasından müthiş bir pas trafiği ve dengeli bir çıkışla F.Bahçe'nin malum sancıları olan geri dörtlüsünü tek hat üzerinde defalarca yakalayabiliyordu. Ama bu yakalamalar skor tabelasına yansıyamadı. Buna karşılık F.Bahçe özellikle toparlanmada dengeli davranan rakibi önünde pozisyon yakalayamama gibi bir futbol fukaralığı sergiliyordu. Muriç beşinci arka arkaya durarak oynayan maçını yaşatırken, Kruse'nin çabaları neredeyse penaltı dışında sahneye çıkmazken Hasan Ali'nin maç eksiği Altay'ın acemilikleri G.Saray sürpriz kadrosunun sürpriz oyununun taçlandırılmasına âdeta çanak tutuyordu. 
Fatih Hoca oyunu en önemli eksiği Lemina'ya rağmen iyi kurgulamıştı. Hele hele Seri'nin bütün çıkışları yüksek pas yüzdesiyle oluşması çok çarpıcıydı. Şayet Onyekuru attığı goldeki kadar kaçırdıklarında ustalık gösterebilseydi maç daha farklı G.Saray tarafına yazılırdı. Ersun Yanal'ın kurduğu kadro ve tabii kenarda oturttuğu oyuncularda ne kadar yanlışlıklar yaptığı dün akşam da "taraftar arzusuna" ve de onun emrine giren başkanına sanırım bir şeyler anlatmıştır. 
Maçın hakemi mi? 
Bence iki penaltı da VAR veya yok yani öylesine penaltılar. Ne yazık ki ikisi de verildi ve gol oldu. Maçın hakemi bence iyi maç yönetti. Hele hele böylesine gerilmiş bir ortamda ilk defa böyle bir derbiye çıkmasına rağmen. 
Şimdi G.Saray şampiyonluk yolundadır, F.Bahçe ise sanıyorum yoldan çıkmıştır… 

Maçın adamı: Seri 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.