F.Bahçe’ye hoca lazım!

A -
A +

Antalya’daki dünkü maçın kadroları açıklandığında F.Bahçe’nin sahaya tipik ön kanat oyuncusundan mahrum çıkacağını gördüm. Demek ki bir deplasman oyunu olduğundan klasik bir orta saha zenginliği düşünülmüştü. Buna karşılık Antalyaspor, hem Podolski hem de maskeli Jahovic ile tipik iki uç oyuncusu kullanacaktı. Her iki takımın da maç öncesi planı ve düşüncesinin sağlıklı olmadığını düşündüm. Düdük çalıp dakikalar geçmeye başladıktan sonra F.Bahçe’nin uzun zamandan beri pek görmediğimiz oyuna çıkarken, rakip sahaya geçerken çok rahat pas yapıyordu. Ama Antalyaspor’un iki uç adamıyla oynamasına rağmen açık vermeyişinin bana göre arkasındaki sebep de F.Bahçe’nin kanatsız oynayışıydı. Derken Ekici ve Amilton’un Vedat’ın golüne kadar bize iki gollük pozisyon sunduğunu söyleyebilirim. İşte o 35’inci dakikada Antalyaspor hiç beklemediği bir F.Bahçe şık golüne izin verdi. Ozan’ın getirişi de, Muriç’in pozisyonu iyi takip edişi de goldeki etkenlerdi.
İkinci yarıyla maça döndüğümüzde takımların teknik adamları hiçbir oyuncu değişikliği yapmadan karşımıza çıktı. Demek ki ilk yarıda çok memnunlardı. Sonra futbol dünyasının bizden daha iyi tanıdığı Podolski sahne almaya başladı. Çünkü Dirar önden destek alamadığı için yalnız kalıyordu, Alman oyuncu da kenara ağırlık vererek istediğini yapabiliyordu ve Amilton’a da beraberlik golünü attırdı. Ama Podolski durmak bilmiyordu fazla geçmeden bu sefer Hakan’a da galibiyet golünü attırdı.
Derken Antalyaspor’un maçı koparabilecek nitelikteki golü ofsayda takıldı. Ben de zannetmiştim ki daha evvel bir faul vardı o yüzden iptal edildi. Bu araya bir parantez açmak isterim benim bildiğim aynı hiza ofsaytı uzun yıllar önce kaldırılmıştı demek ki dersimizi yanlış çalışmışız!
Sonra Tamer Tuna, Podolski, N’Dinga ve Amilton’u oyundan alarak üç yabancı yerine üç yabancıyı sahaya sürdü. Ama F.Bahçe’deki oyuncu değişiklikleri gerçekten dehşet vericiydi. İki arka kenar oyuncusu önlerinde adam olmadan yeteri kadar yıpranmışlardı yerlerine bu defa savunmadan olmayan iki oyuncu alındı.
Şöyle bir özetlersek F.Bahçe devamlı kulübeye mahkûm ettiği oyuncuların içinden bazılarını boşuna tercih ettiklerinin yerine kullanırsa sanki daha iyi iş yapabilecek bir takım oluşturabilir.
Maçın genç hakemine gelince galiba onun için de çok erken “umut” kelimesini kullandık.

MAÇIN ADAMI: Podolski

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.