Böyle maça can kurban!

A -
A +

Zirve yolundaki takımların birbirleriyle yaptığı maçlar içinde en renkli, en zengin atraksiyonlu, en keyifli maç buydu.

Bu maç bence bu sezonun zirvedeki kalabalık takımlı şampiyonluk mücadelesinin en renkli, en zengin oyunlu maçı olmaya adaydı. Adaylığını da bir saniye bile inkâr etmedi geçen dakikalarda…
Sivasspor’un organizasyon sonucu ortaya çıkan erken golü, hatta sonrasında bir beş on dakika daha G.Saray’ı abluka altında tutması bir boksörün antrenman yumruklarına benziyordu. Ama Yatabare de Yasin de bu müthiş tempolu ve baskılı oyunun içinden skor değiştirmeye yanaşamadılar bile. Sonra Ömer ve Feghouli’nin ortaklaşa pas şirketinin sonucunda Falcao boş kaleye beraberlik golünü yazdıracaktı. Aynı Feghouli bu defa Donk ve Falcao işbirliğini şık golüyle değerlendiriyordu. G.Saray özellikle 1-1’den sonra oyunu istediği gibi yönetmeye, bütün oyuncularıyla neredeyse savunup -gerçi çok da gerek yoktu ama- hücum organizasyonuna katılmaya, oyunda büyük fark oluşturmaya başladı.
G.Saray, ikinci yarıda Sivas’ın ilk 20 dakikalık oyunundan ders almış olacak ki kademelerle iyice kapanıp kenardan özellikle ortadan adam kaçırışlarına engel olmayı planladığını gördük. Başarılı da olmadılar değil. Onyekuru’nun tutuk ve yanlış tercihleri, Falcao’nun yorgunluk belirtileriyle toplara hamle yapamayışı bu oyunda sanki Sivas’ın yenilgiden kurtulma reçetesi oluyordu. Kendi saha avantajı dolmuşuna binmeden ataklar yapan Sivas işte bunlardan birinde VAR ile penaltıyı yakalayıp tabelayı eşitledi. Benim bu maçla ilgili iki kaleciye alkış tutmam lazım. İnanılmaz toplar çıkardılar ve “Bu oyunun galibi olamaz” dediler sanki.
Bu arada şu önemli oyunda özellikle iki oyuncunun enteresan katkılarından söz etmek isterim. Ömer Bayram yerini sık sık terk edip kayıplara sebep olan Saracchi’nin yerine öyle dört beş koşu yaptı ki, Seri’nin ikinci yarıda oyuna daha fazla çıkma niyetinde olan Sivas sol stoperi Caner’e engel oldu. Sonuç; yukarıda en büyük unvanı kovalayanlar için tam anlamıyla hafta sonu armağanı oldu.

MAÇIN ADAMI: Samassa-Muslera

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.