Efsaneler…

A -
A +

“Üç büyüklerin” efsane oyuncuları arasına kulüplerine damga vurmuş birçok isim girememiş! Ayıptır yahu!

Gazetemin pazar günü sayısında, 15. sayfanın tepesinde, yani spor sayfalarımızdan birinde, “İşte üç büyük takımın efsaneleri” başlıklı kısa bir haber vardı. Haber şöyle idi: “Twitter’ın yeni akımında futbol kulüpleri birbirlerine efsane oyuncularını soruyor... Beşiktaş, Real Betis’in çağrısına; Süleyman Seba, Les Ferdinand, Sergen Yalçın, Atiba Hutchinson, Fenerbahçe, Beşiktaş’ın çağrısına; Lefter, Can Bartu, Alex, Schumacher, Galatasaray da Milan’ın çağrısına; Metin Oktay, Bülent Korkmaz, George Hagi, Wesley Sneijder adlarını verdi. Akım gittikçe yayılıyor...”
Şimdiiii, bu Twitter denen illetin yaptığı işin sonuçlarına bakalım. Beşiktaş’ın efsaneleri arasında Şükrü Gülesin, Baba Hakkı, Sanlı Sarıalioğlu dururken dolaşmadık kulüp kalmayan Sergen, bir sezonluk Ferdinand girer mi hiç? Atiba mı? Metin Tekin dururken mi? Bakınız daha Yusuf Tunaoğlu’nu, Baba Recep’i (Adanır) başka takımlara gittikleri için yazmadım. Pardon; Kara Bomba Ali İhsan Karayiğit ne olacak? 17 sene oynayan Rıza Çalımbay’ı unutalım mı? Fenerbahçe’nin efsaneleri arasında Basri Dirimlili nasıl olmaz be? Hadi Naci Erdem Galatasaray’a gitti diye yazılmamış olabilir... Alex var da, peki, Küçük Fikret, Büyük Fikret nerede? Takımına Sarı Kanaryalar ismini kazıtan kaleci Cihat Arman’ı bilir misiniz? Zeki Rıza Sporel unutulur mu hiç? Yılmaz Şen, Nedim Doğan, Cemil Turan ne yaptılar ki acaba? Galatasaray’ın listesinde iki senelik Sneijder var ama hayatını bu kulübe veren koca Turgay Şeren yok yahu! Hadi Hagi’yi tutalım. UEFA Kupası ve Türkiye Ligi şampiyonluk rekoruna sarılarak... Bülent Korkmaz tamam da, başka takımlara gittikleri için Suat Mamat ve Kadri Aytaç olmayabilir de, Ulvi Yanal, İsfendiyar, Aslan Nihat, Baba Gündüz ve Eşfak Aykaç ne olacak?  
... Ve akım büyüyormuş. Umarım ve dilerim ki, bu rezalet bu kadarla kalır. Çoğu rahmetli olanların, günümüz teknolojisi yüzünden, kemiklerini sızlatıyorsunuz. Üstelik de sadece forma için, belki de yol parasına oynamak zorunda kalmış olanlara karşı yazık ediyorsunuz. Unuttuklarım beni affetsinler! Malum iş sayılarla açıklandığı için isimleri çoğaltamadım...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.