UEFA ve bizim Federasyon...

A -
A +

TFF’nin açıkladığı 10 maddelik yol haritasında acaba play-off ve bugünkü puan durumu ile liglerin tescil edilmesi var mıdır?

UEFA’nın tele-konferans sistemi ile gerçekleştirdiği toplantı aynen dağın fare doğurması gibiydi. Zaten aynı kuruluşun ülkelere “Şunu yapın, bunu yapmayın” gibi kendi ligleriyle ilgili bir talimat vermesi mümkün değildi. Ancak tavsiyede bulunabilirdi UEFA bu durumlarda.
Sonra mı? Bizim Federasyon kısa bir aradan sonra bizim liglerin en erken haziran ayında oynanabileceği görüşünde olduğunu açıkladı. Ve bu arada 10 adet de uygulama maddesi bulunduğunu bildirdi açıklamasında. Yani sıkı bir çalışma sinyali veriliyordu. Bu arada bizim federasyonun açıklamasında Bilim Kurulu ve Spor Bakanlığıyla bir üçgen içinde çalıştıklarını açıklaması memnuniyet verici idi.
Eveeet buraya geldik şimdilik. Ancak sıkıntım o ki bu 10 maddelik değerlendirmede acaba play-off ve bugünkü puan durumu ile liglerin tescil edilmesi var mı? Öyle ya 10 madde bayağı büyük ve geniş görünmüyor mu?   
Yoğun çalışma sonucunda yapılan açıklamada, takımların lige yeniden dönmeden ciddi bir hazırlık dönemi geçirmeleri için de süre tanındığı da yer alıyor. İşte burası önemlidir. Yani ligin ortasını geçtikten sonra futbolcunun durumu doğru değerlendirilmiş görünüyor. Yoksa haftaya maç açıklaması yapıp da, virüs salgınından yılmış hastanelere sakat futbolcu doldurmaktan kaçınılmış.
Şimdi eskiye dönerek, özellikle de bazı ekranlardan UEFA’nın kararının yıkıcı, sıkıcı ve düşündürücü olarak gelebileceğini yorumlayanlara da yazacaklarım vardır. Hatırlarsanız, 2011’deki 3 Temmuz sürecinde UEFA sadece elindeki resmî belgelere dayanarak bir kulübümüze üç yıl Avrupa kupalarından men cezası verebilmiş, bunun ışığında da Şampiyonlar Ligi için lig ikincisinin direkt katılımını uygun görmüştü. Ülkemiz daha fazla zarar görmesin diye... Haaa unutmadan; aynı UEFA, malum süreçteki başkanın mahkemece kesin kararını da beklemektedir. Bu da biline...
Son olarak da, bizim federasyonun yaptığı son açıklama rahatlatıcı, hazırlık için takvim belirleme kolaylığı sunarken bunda Selim Soydan ve Hamit Altıntop gibi futbol yıldızının payının ne denli etkili olabileceğini siz tahmin edin artık... Acaba, başta büyük kulüplerimiz olmak üzere yönetimlerinde benzeri isimleri bulundursalar daha iyi olmaz mı diye de sorayım...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.