Ali Koç’un tarihî açıklaması!

A -
A +

“Ben şampiyonluk vadetmedim” demiş Başkan! Böyle bir cümleyi geçmişte hiçbir Fenerbahçe Başkanı kurmamıştır…

Geçtiğimiz akşam, yani çarşamba akşamı, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un bir kanala konuk olacağı açıklanmıştı. Hiç mi hiç meraklanmamıştım. Çünkü bu Başkan’ın ne denli geniş ufuklu (!) yani aslında dar görüşlü olduğunu daha göreve gelmeden sezmiş ve söylemiştim. İşte bu yüzden de bu programı izlemedim. Ama ne var ki, çok telefon geldi o sırada bana. İzlemediğimi söylemeyince şaşırıp kaldı dostlar...
Ve eminim ki gazetelere bakınca da izlediklerine pişman olmuşlardır. Hatta iyi Fenerbahçeli olanlar kahretmişlerdir.
Gazetemin bu konu ile ilgili başlığı şöyle idi: “Şampiyonluk vadetmedim...” Yani Ali Koç zat-ı muhteremleri inanılmaz bir talihsizlik eseri böyle bir söz kullanmıştı.
Bakınız değerli okurlar; Benim ailem bu kulübün tarihinde vardır. Rahmetli babam, Zeki Rıza’nın takımının sol açığı olarak kısa süre top oynamış, sonrasında da kulübün zorlu günlerinde 40 sene görev yapmıştır. Rahmetli küçük amcam Mocuk Hikmet de bu ülkede ilk genç takımı Fenerbahçe bünyesinde kurmuş, Büyük Fikret, Mehmet Reşat gibi önemli gençleri bularak kulübün tarihine yazdırmıştır. Bakınız burası daha önemli. Benim ailem zor günlerde evdeki İran halılarını, çini sobaları satarak takıma forma, ayakkabı yaptırmıştır. Bendeniz de sıradan bir genç takım oyuncusu olarak forma giymişimdir.
Şimdi sadede gelelim. Fenerbahçe tarihine bu kadar hâkim bir kişi olarak, ne benden önceki büyüklerim ne de bendeniz tek bir başkandan dahi bu Ali Koç’un cümlesini duymamışızdır. Ne demek? Şampiyonluk vadetmemek... Bakınız dostlar; Tahsin Kaya Başkan ki, kulübün parasına en üst düzeyde sahip çıkan, hayatında tek bir maç izlememiş, Fenerbahçe’yi sadece semt olarak bilen kişi olarak bile “Benim olduğum yerde ikincilik bile züldür” demişti. Ve takım 103 golle gol rekoru kırarak şampiyon olmuştu.  
Fenerbahçe tarihini, Dr. Rüştü Dağlaroğlu hariç, düne kadar yazdığını sananlar bile böyle bir cümlesine rastlamamışlardır hiç bir başkanın...
Fazla uzatmadan; Ali Bey o zaman çekilin de bunu vadedebilecek kişiler gelsin. Haa az kalsın unutuyordum. Bu programı yayınlayan kanalın 550 bin dolarlık reklamlarını hangi şirket geri çekmiş, kanalı zor durumda bırakmıştı? Sonrasında bu şirketin hangi patronu, bugün beğenmediği Başkan’la gidip o zamanlar kanalın sahibi olan şimdi rahmetli kişinin evine gidip özür dilemişti?..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.