Ayıp ediyorsunuz beyler!

A -
A +

Yahu sevgili meslektaşlar ve meslekten gelmeyip mesleği icra etmeye uğraşanlar; şampiyonu bu kadar küçültmek ayıp olmuyor mu? Yarıştaki Trabzonspor son iki maçında neler yaptı ki acaba? Denizli'de maça galip başlayıp yenilmedi mi? Sonrasında kendi sahasında son on dakikasına 3-1 önce girdiği maçı da kaybetmedi mi? Bu iki maçı kazansaydı acaba şimdi puan durumu ne hâldeydi. Şampiyonluk meselesi son haftaya kalmayacak mıydı?

Fatih Hoca ‘çorba’ sözüme alınmış!
Bundan önceki iki-üç Galatasaray maçı sonrası  Fatih Hoca’mın yaptığı oyuncu değişiklikleriyle takımı çorbaya çevirdiğini yazmış ve söylemiştim. Demek ki, ya alınmış ya da “Adam doğru söylüyor” diyerek bu defa beş değişikliği de neredeyse maç bittiğinde yaptı.

Hakem ve VAR rezaleti!
Hem maçın hakemi Koray Gençerler, hem de VAR'daki Zorbay Küçük bu işten ellerini ayaklarını çekmeliler...  Yahu hakem beyler siz futbol oynamadınız mı be? Göztepe'nin o golünü hangi gerekçeyle iptal ettiniz ki? Bizim hudutlardan içeri girmek üzere iken hem yazdım, hem de söyledim; bu VAR olmaz olsun diye...

Sergen'in fendi kimleri yendi?
Beşiktaş kenar yönetimine bakalım önce... 61. dakikada öne geçildikten hemen beş dakika sonra Lens dışarı Necip içeri... Bundan önce takımını on kişi oynatan Boateng’de biraz rötar var ama nasılsa rakip de bir kişi eksikti ya... Pardon; Necip girdi ya Beşiktaş maçı kaybetmedi ama... Nasıl ama ünlü yorumcular! Ya karşı taraf... Emre çıkıyor Rodrigues giriyor... Yani tam teslim saha... Sonra Ozan da terhis ediliyor ve Jailson içeride... Birinci bölüm doğru, ikinci bölüm sözüm ona teknik heyet... Hele hele kaleci farkı! Hani bizim meslektaşların neredeyse tamamına yakınına göre 15 yıllık Fenerbahçe kalecisi olacak ya Altay... Anlaşılan o ki, bunlara hadi bırakın Cihat Ağabey’i, Özcan Arkoç'u, Şükrü Ersoy'u falan izlettirmek gerekiyor.

Ağzınıza sağlık Levent Hoca
Geçen haftalığıma yetiştiremedim konuyu. Önce özür dileyeyim. 14 Temmuz günü a Haber'de bir konuk vardı. Prof. Dr. Levent Kurnaz. Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi. Kendisine sorulan son sel afetleri ile ilgili soruya bana göre, müthiş bir cevap verdi. Yerleşim hataları, olmadık yerlere binalar dikme ve giderek hayli şaşırtıcı olmaya başlayan tabiat şartları yüzünden bu sel felaketlerini ve bunun sebep olduğu acılar yaşanmaya devam edecekmiş. Umarım ders alırız!

Giden gidene de...
Özellikle Süper Lig kulüplerimizden son günlerde birçok yabancı tüyüp gitti. Giderken de “Mangırımı ödemediğiniz için ben de buradaki işimi noktalıyorum” imzasını attılar. Galiba bu çözülme devam da edecek. Öyle ya sen adamı ithal ediyorsun, sonra da üç ay mangırını ödemiyorsun... Sonra da “Çık oyna koçum” diyorsun. Bu, amatör kalıp içinde oynanırken vardı. "Koçum sen bizdensin" derlerdi, futbolcu da yol parasına ter dökerdi. Bazı babalar da el altından kıyaklarını alırlardı. Ama artık o devir bitti. Bakalım kulüplerimiz akıllanacak mı? Sanmam... Baksanıza daha şimdiden, tabii büyükler yeni uçuk ithalatların yoluna düşmüşler bile...

Şayet...
Efendim Fatih Terim Stadı'nın ışıkları şampiyonluk için ayarlı biçimde söndürülüp yakılmış... İyi güzel de, siz bunu iddia eden malum şahıslar, hatırlar mısınız bir büyük takımın stadında yayıncı kuruluşun kabloları kesildiğinde neden bu kadar duygulu davranmamıştınız? Yahu beyler; şampiyon takımın kadrosunu lütfen bir daha inceleyin. Bakın bakalım hangi takım o kadar zengin? Pardon; çıkan beş oyuncu ile giren beş oyuncuya bir bakınız...

Adammışsın be Selçuk!
Galatasaray Kaptanı Selçuk İnan futbolu bıraktığını açıkladı. Yaşı da 35 idi... Yani daha bitmeden herkesi, tabii ki kendi evindekileri, rahatlatarak tam anlamıyla huzur ve güven ortamı sundu. Taaa Trabzonspor'da başlayan klas gösterisine Galatasaray'da dokuz sezon devam etti ve bu süreçte de millî formaya da büyük hizmet sundu. Hayırlısı kardeşim!

Zaten 15 Temmuz’da işleri ne ki?
Geç oldu ama yazmadan edemeyeceğim. Zaten 15 Temmuz kutlanırken, daha doğru bir deyişle o acı anılırken CHP ve İyi Parti meydanlarda yokmuşlar, devlet protokolünde de... Bana hiç tuhaf gelmedi. Hele hele İyi Parti Başkanı’nın katılmama sebebi... Eh otobüs üzerinde konuşmasını yaparken eşinin uyarısına koluna tokadı çakarak "Hadi be" diyen için normal... CHP mi? Eh ‘Millî Şef’i, bundan 60 sene önce Meclis’te, "Sizi ben bile kurtaramam" diye bağırmamış mıydı, Menderes'e?

Helal olsun Anadolu Efes!
Hep yazdım, hep söyledim; bu ülkede, yeni adıyla Anadolu Efes olmasaydı basketbolun yerinde yeller esiyordu. Başkan Tuncay Özilhan eski bir basketbolcudur aynı zamanda. Tabii ki payı çok büyüktür. Şu son duruma bir bakınız... Euroleague kazanılmak üzere iken tabii ki bizim ligde salgın, yeni zaferlere engel olmuş idi. Sonra mı? Hangi büyükle bütçe kısıp takımı kevgire çevirirken aynı Efes, elindekilerle imza üzerine imza attı. Teşekkürler Tuncay Kardeş’im!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.