Ali Koç'un, Aziz Yıldırım rövanşı!

A -
A +

Fenerbahçe’nin 113 yıllık tarihinde hiç yaşanmamış bir başkanlar arası rövanş yarışı yaşanmaktadır. Açarsak; bir önceki başkanın gerek futbolcu gerekse kulüp personeli arasından gönderdiklerini, sonraki başkan geri almaktadır. Eski başkanın mesai arkadaşlarını da yenisi göndermektedir. İşin en acı yönü ise, son başkanın kendisinden önceki ile altı yıl omuz omuza çalıştığıdır. Meğerse "Sen git hele, bak ben neler yapacağım" hırsı ve beklentisi varmış. Tekrar ediyorum değerli okurlarım; bu güzide kulübümüzün tarihinde bir günlüğüne bile yaşanmamış bu tablo ne kongrelerde, ne de Yüksek Divan Kurulu toplantılarında tek kelime ile bile gündeme getirilememektedir. Asıl acı olan da budur. Demek ki koca Fenerbahçe'nin tarihî yapısı ciddi biçimde yara almıştır.
Şimdi açalım... Aziz Yıldırım döneminin en çarpıcı transfer hamlelerinin başında Gökhan Gönül ve Caner Erkin gibi takımın temel taşlarının gönderilmesi gelmektedir. Çünkü son başarılar yorumlanırken bu iki futbolcu ön plana çıkarılmış, başarının mimarı olarak bunlar gösterilmiştir. Bunlar futbolcu bazında olanlardır. Teknik kısmında ise Yıldırım’ın, “Bir daha bu kulübün kapısından giremez” dediği Ersun Yanal’dır. Kulüp içinden ise kenar yönetimden Volkan Ballı'dır. Dahası da vardır ama bu kadarı yeter tanınmışlar olarak... Sonra mı? Günümüz başkanı Ali Koç ise Aziz Yıldırım döneminin olmazsa olmazları sicil müdürü Kemal, paranın başındaki adam Tamer Yelkovan, TV'nin hemen hemen başlıcaları, altyapı koordinatörü Müjdat Yetkiner ile Saffet Akbaş, Rambo Hasan'a yol göstermiştir.
Şimdi görüşümüze güç katalım da, sallamadığımız ortaya çıksın. Volkan Ballı şimdilerde eski görevindedir. Gökhan Gönül, Caner Erkin takıma döndürülmüşlerdir. Asıl en çarpıcı olanlar arasında teknik direktör görevinde yine Aziz Yıldırım'ın futbolcu olarak gönderdiği Erol Bulut yer almaktadır. Allah'tan bu satırların yazarı hem bu sütunlarda yazıp, hem de ekranda bu olacakları bir yıldan bu yana söylemektedir. Bu arada bir ara Ali Koç'un kapıya koymak üzere olduğu kaleci Volkan Demirel yok mudur? Hani Dereağzı'nda bir barakada basın toplantısı yapmak zorunda bırakılan eski kaleci... Bitmez tükenmez bu tablo... Yine Yıldırım'dan kopan Aurelio şimdilerde nerede duruyor? Emre Bel-özoğlu ise bambaşka bir trafik olgusunda bulundurulmuştur. Bonservissiz Atletico Madrid'e gitmiş ama altı ay sonra 750 bin avro ödenerek geri alınmıştır. Hem de günümüz şampiyonunun eski santrforu ile aynı anda... Sonra mı? Yine günümüz şampiyonuna, sonra yeniden Ali Koç'a...   
Daha o kadar çok eskinin adamı gibi durup yeninin gönderdiği, eskinin gönderdiği yeninin geri aldığı isim var ki, sormayın gitsin.
Beyler; 113 yıllık tarihi olan, milyonların Fenerbahçe Kulübü'ne bu yaptıklarınız ayıpların en büyüğüdür. Hatta tarihe ihanet bile denmez mi? Sağdan soldan bildiri yayımlayan dernekler size göre nasıldır acaba bu davranışlar? Yazık yazık! Yapı bir kere bozulmaya görsün! Acaba kim olacaktır koca Fenerbahçe'yi bu kara günlerden kurtaracak?  

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.