Kolayı zor yaptı

A -
A +

F.Bahçe komple değişimi ve yeni teknik direktörüyle ilk maçında bende şu izlenimi bırakmıştı; öne ve arkaya uzun zaman sonra toplu oynama planı ve gayreti içindeydi. Bunu bu sütunlarda Rize maçında da yazmıştım. Karşısındaki takım ise o da tepeden tırnağa yenilenmiş ve bu maça 11 yabancıyla çıkmış Karagümrük idi. Karagümrük’ün de oyun felsefesi F.Bahçe’nin benzeri gibiydi ama son haftalarda elde edilen sonuçlar ligin yeni takımını biraz havaya girerek olumsuz etkilemişti.
Maçın ilk yarısı Karagümrük’teki oyuncuların havaya girmiş oluşlarının top kaptırmada birbirleriyle yarış göstergesiydi.
Buna karşılık F.Bahçe biri duran biri benzeri bir yan hareketli topta Samatta’nın iki vuruşuyla maçı bitirdi dedik. Ama Lemos’un hiç ötesi berisi olmayan bir topta sunduğu penaltı, bir anda maça renk katmakla karışık hele hele 10 kişi kalmış F,Bahçe’ye karşı Karagümrük’e puan getirebilir miydi?
Burada önemli bir tespitim var; 84’üncü dakikada F.Bahçe dört maçtan bu yana ilk defa savunmasının içine derin bir top yiyerek aynı oyuncusuyla ikinci penaltıyı sundu. Ama bu defa ilk golü atan Sabo, kaleci Altay’a köşeyi ezberletmiş ki tabela değişmedi.
Tabii ki Türkiye’de teknik direktör sıkıntısı çekmeye devam ediyoruz. Karagümrük’ün teknik heyetine sormak isterim; ileri sağ kanatta oynayan ama sol ayaklı Salibur oyundan çıkar mı hiç? Devamla, Ozan neden çıkar F.Bahçe’de de, maç eksiği olan Mert Hakan girer? Bir parantez daha yapalım; Beşiktaş stoper mevkiinde kıvranırken acaba dün akşamki Roco’yu seyretti mi?
Özetle; Karagümrük üç maçtaki 7 puanıyla hem teknik heyetini hem de oyuncular olarak kendini aldatmış.
F.Bahçe ise toplu savunma anlayışı ve toplu hücum denemeleriyle henüz “of be ne takım olmuş” sesini vermiyor ama zaman içinde oyuncu kullanımında neler olacak izleyip göreceğiz…

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.