Gerçekleri görmek

A -
A +

İyi kapanıp, dengeli ve zaman zaman oyunun uzaktan oynanmasına programlı her takım F.Bahçe’nin başının derdi olabilir...

Ligin puan tablosuna bakıldığında, buna paralel olarak Konya’nın beş oyuncudan mahrum sahaya çıktığını da hesaba katarsak bu maçın dünküler gibi güçlükle de olsa F.Bahçe tarafına yazılacağını söylemek çok zor değildi.
Peki, ben ne düşünüyordum?
Bundan önce defalarca yazdım, F.Bahçe’nin kazandığı maçların yarısı beraberliğe de kilitlenebilir hatta karşı takımın hanesine de yazılabilirdi. Neden mi? F.Bahçe’nin sadece sayısal zenginliğe sahip kadrosu hâlâ belli bir oyun kurgusu ya da oyuncu tertiplerine kavuşamamıştı. Hele hele bizim spor medyamızın neredeyse tamamına yakını Erol Bulut’un oyuna çok iyi baktığını, oyuncu tercihlerini doğru yaptığını konuşup söylerken ben de tam tersine bir görüşü savundum.
Dün akşam da kaleci ve savunma kısmına diyecek bir laf yoktu ama Pelkas orta alan oynama göreviyle sahadaydı ki, bu aşağı yukarı doğruydu da, öndeki üçlü gene her şeye sağır bir topluluktu. Hele hele Pelkas’ın oyundan çıkışı tam bir teknik direktör falsosuydu. Samatta’nın neredeyse 70 dakika oyunda kalışı bir başka teknik direktör yanlışı oldu. Gökhan Gönül oyunun özellikle ilk yarısında F.Bahçe’nin neredeyse yegâne hücum silahı gibi sivrildiyse gerisini siz düşünün.
Şimdi Konya’ya da bir bakalım. Cikalleshi’nin takımı on kişi oynatışı, İsmail Hoca tarafından bir türlü fark edilemeyen yanlış idi ama takımın gerisi, eksikleri ve rakibin zenginliğini dikkate alarak hemen hemen “fedakârca” karşı durmaya çalıştı. Konya takımı Jevtovic’in müthiş golünden sonra bir de Kravets’in ustalık kokan golüyle bence ummadığı bir skorla evlerine dönüyorlardı.
Tabii bir önemli not daha eklemekte yarar vardır. Bu kadar iyi kapanıp zaman zaman dengeli, zaman zaman oyunun uzaktan oynanmasına programlı her takım F.Bahçe’nin başının derdi olabilir. Yine tabii ki bizim meşhur medyamızın “Daha zaman var. Üç beş hafta sonra bu takım oturacak” yorumları acaba bu maç sonrası nasıl bir değişikliğe uğrayacak?

MAÇIN ADAMI: Jevtovic

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.