Sergen’in fendi Erol’u yendi

A -
A +

Sergen Yalçın, Erol Bulut’a göre açık ara teknik açıdan hep önde gitti. Beşiktaş, kâğıt üstünde favori olmadığı maçı fiyakalı bitirdi…

F.Bahçe’nin ev sahipliğinde, Beşiktaş’ın eksik kadrosuyla konuk olacağı maçın favorisi kâğıt üzerinde tabii ki sarı-lacivertli takımdı. Ama düdük çalıp maç başladıktan sonra Beşiktaş’ın bu maça göre tabii ki elindeki imkânları da dikkate alarak bana göre ilgi çekici bir oyun planı vardı. Buna karşılık F.Bahçe bildiğimiz dağınıklıkta herhangi bir oyun planlamış gibi gözükmedi. Beşiktaş’ın özellikle savunmadaki yine kâğıt üstündeki eksiklikleri, F.Bahçe’nin herhangi bir ceza kesememesi üzerine çok da açık düşmedi. F.Bahçe’nin orta sahada sanki sessiz yürüyüş yapan Sosa ile topu kullanma, topa sahip olma özelliklerinden yoksunluğu neredeyse maç bitene kadar devam etti. Buna karşılık Josef, Atiba ve Mensah ile hem geri dörtlüsünü zamanında destekleyen Beşiktaş orta sahası, öne doğru da ciddi katkılar yaptı.
Buraya kadar olanı şöyle özetleyelim; Sergen Yalçın, Erol Bulut’a göre açık ara teknik açıdan hep önde gitti. Erol Bulut’a bir kere daha değineyim; şayet Caner cezalı ve sakat değilse bu takımda banko oyuncudur, öyle de olmalıdır.
Bu maçta tabii çok dikkat çeken bir Beşiktaş artısı vardı o da Aboubakar’ın sadece gol atıp rakibin savunmasına pres yapması, sağa sola deplase olarak top araması gerçekten bugüne kadar hiç rastlamadığımız bir zenginlikteydi ki, Larin de oyundan atıldıktan sonra Aboubakar katkısına daha fazla eklemeler yaptı.
Beşiktaş savunması da bunca eksiğine rağmen yok denecek kadar az hatayla oynadı. Hele hele bir türlü Beşiktaş formasının içine yakıştırılamayan Necip yeni yeni dersler de verdi. Erol Bulut’un oyuncu değişiklikleri içinde Cisse’nin yerini Ademi’ye bırakışı da sanki bir garipti. Genç kalecisi Utku’nun da bu maçta kendisinin çok üstünde oynadığını söyleyebiliriz. Yazımıza şöyle bir son cümle eklemek isterim; taa ilk gün lafı edildiğinden beri karşı çıktığım bu VAR sistemi dün akşam da derbilerin toy hakeminin iyi maç yönetişine çeşitli darbeler vurdu.

MAÇIN ADAMI: Aboubakar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.