Çaylak hocaların maçı

A -
A +

İki takımın hocası da yaptıkları ve yapmadıkları oyuncu değişiklikleriyle bu işin ne kadar acemisi olduklarını gösterdi…

Büyük paralarla yapılıp yine büyük paralarla daha modern bir hâle getirilen bizim Olimpiyat Stadı’nda dün akşam ne yazık ki çaylak teknik direktörlerin takımlarının futboldan mahrum saçma sapan yapılan yapılmayan değişikliklerle geçen bir sözüm ona maç seyrettik.
F.Bahçe orta sahasının yükünü karşılamada, savunmaya yardımda Ozan’ın üzerine ağır bir yük konmuştu. Bu yanlış kurgu Karagümrük için çok büyük bir avantaj olacaktı. Ama ne var ki ev sahibi rolündeki Karagümrük’ün orta sahasında Jimmy Durmaz ve de maç eksiği yüzünden emekli gibi oynayan Biglia vardı. Yani tam anlamıyla ‘al birini vur ötekine’ orta sahalar vardı oyunda.
Tabii bir önemli duruma da vurgu yapmak lazım; 2-0 öne geçmiş F.Bahçe’de Mesut Özil’in 80’e kadar yıpranmasını seyretmek Erol Bulut’un inanılmaz bir yanlışı idi. Ve ikinci 45’te çıkana kadar benim hatırladığım kadarıyla Mesut’un ayağına top bir kere değdi.
‘Ya karşı taraf’ diyeceksiniz. Orada da bir çaylak hoca vardı. En ciddi, ayakta duran en sağlam oyuncusu Koray’ı oyundan çıkarıp çoktan emekli olmuş Lens’le en etkili oyuncusu Ndao’yu değiştiriyordu. Ama yazımın başlığında da belirttiğim gibi iki çaylak teknik direktörün bu yaptıkları da tabii ki doğaldı.
F.Bahçe’de Altay, yine sonuçta etkili olabilecek üç kurtarış yaparken Karagümrük’ün tuhaf kalecisi ikram sunmada âdeta orta sahasıyla ve de savunmasıyla yarıştı durdu.
Maçın hakemi Halis Özkahya oyun içinde birçok hatalı karar vermenin yanı sıra oyuncuların tavırlarını, hareketlerini tam anlamıyla bir türlü çözemedi.

MAÇIN ADAMI: Altay

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.