Fenerbahçe geç bitirdi

A -
A +

Uğurcan’ın özellikle ilk yarıdaki kurtarışları skor tabelasının F.Bahçe adına kısır kalmasına sebep oldu…

Ligin üst sırasını önemli ölçüde etkileyebilecek olan dün akşamki oyunun patronu tabii futbol F.Bahçe oldu. Trabzonspor ise o son maçlarda izlediğimiz ne savunma toparlanmasını ne orta saha ön taraf alışverişini sergileyebildi.
F.Bahçe’nin 65’e kadar 10 kişi oynadığını rahatlıkla yazıp söyleyebilirim. Eksik ki mi, henüz yarım saat sonra nefes alıp vermekte güçlük çeken tabii ki Mesut Özil… Onun ismi sebebiyle harika golün kahramanı Pelkas da olmayacak biçimde çizgiye mahkûm ediliyor. F.Bahçe’de Valencia ve Samatta’nın da uzun bir süre kulübede olduklarını vurgularsak dünkü maçın skor tabelasında F.Bahçe’nin daha fazla zenginleşebilmesi kaleci Uğurcan’ın özellikle ilk yarıda yaptığı müthiş kurtarışlara takıldı.
Erol Bulut yine ön tarafı tamamen değişikliğe uğratırken sigorta rolündeki Mert Hakan ile Ozan’ı değiştirdi. Tabii ki Ozan’ın 75 dakika kulübede kalması F.Bahçe’nin bazı süreçlerde daha rahat oynamasını engelleyen sigorta eksikliğiydi.
Trabzonspor’a gelince; zaten sınırlı kadro, bordo mavili takımda pek çarpıcı bir yenilik yapma imkânı vermiyordu. Bu iki takımın teknik adamlarına bir de not vermek gerekirse, Mesut’u 65 dakika oyunda tutmakla Erol Bulut biraz puan kaybetti hatta Pelkas’ı da oyundan alarak bu kaybını fazlalaştırdı ama Abdullah Avcı tabii ki biraz da kadro zafiyeti sebebiyle düşük puanı olan teknik adamdı. Onun en çarpıcı eksikliği de Bakasetas gibi bir oyuncunun ne kendi orta sahasıyla pas buluşturması yapabilmesi ne de öndekileri her türlü hücumda bu oyuncuya Fransız kalmalarıydı.
Sonuçta F.Bahçe yarıştaki devamlılığını sağlarken Trabzon’un artık yarışta UEFA Avrupa Ligi şansını kovalaması gerekecek…

MAÇIN ADAMI: Uğurcan Çakır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.