Yeni Cimbom farklıydı

A -
A +

G.Saray ön kenar oyuncusuz iki santrforlu, arkadaki beklerini açık oyuncusu olarak kullanma üzerine kurmuştu oyun planını…

Yazımın girişini biraz değişik yapacağım, nasıl mı? Şöyle; Mustafa Muhammed, Falcao’nun da ilk on bire katılmasıyla rakibin ceza alanı çevresinde boş saha bulamamak sıkıntısı sebebiyle oyundan çıktığı 67’ye kadar açık ve net şekilde suratı asık oynadı. Bir ikincisi, Feghouli oyuna girdiği 74’üncü dakikadan itibaren sanki “Yahu bunlar Belhanda’yı yolladılar, yarın bana da sıra gelebilir” endişesiyle öyle bir orta alan sanatı icra etti ki o bölgenin bu ülkede ne kadar adamı varsa parmak ısırmıştır herhâlde.
Evet, G.Saray bu deplasmanda ön kenar oyuncusuz iki santrforlu arkadaki beklerini ön kenar oyuncusu olarak kullanma üzerine kurmuştu oyun planını. Kayserispor ise kenardaki yeni hocasıyla maçın kilidini çözebilecek öyle iki pozisyon buldu ki devre bitmeden, kenardaki bu hoca bile şaşırmıştır. Ama Pedro Henrique denen top çiğneme ve yanlış yapma ustası maçın skoru bir kenara karşılıklı bütün oyun planlarını altüst edebilecek golü atamadı.
Fatih Hoca oyuncu değişikliklerinde bu defa Onyekuru’yu bir kenara, Kerem’i bir kenara alarak tek santrforlu düzene dönecekti. Zaten 1-0 öndeydi bu sebeple sanırım herhangi bir şaşırtıcı değişiklik artık gerekmeyecekti. Tabii bu oyunda ekstra görevli Yedlin ile Saracchi’nin emekleri de inkâr edilemezdi. Falcao'nun uzun zamandan bu yana yokluğu “acaba bitti mi” sorusunu gündeme getirirken attığı goldeki ustalık ve de çıkana kadar rakip savunmanın dengesini bozabilecek yerinde hareketleri dikkat çekiciydi.
G.Saray bu sonuçla Kayserispor’u yine sıkıntılı döneme iterken kendisi de yukarıdaki büyük kapışmanın sonuna kadar içinde olacağını gösterdi.

MAÇIN ADAMI: Radamel Falcao

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.