Şenol Hoca’m bu yanlışı düzelt!

A -
A +

Yok yok A Millî Takım’ın oyununu falan eleştirmeyeceğim. Ne de sahaya sürülen kadroyu... Peki nedir mi derdim? Efendim bizim Ümit Millî Takım’ın 4 yediği Hırvat maçının ilk yarısını seyrederken köpürdüm durdum. Çünkü takım üçlü savunma ile oynuyordu. Be beyler; bir millî takım yapısı taaaa en küçük gruptan son merhaleye kadar aynı kurgu ile oynar. Öyle oynar ki, A Takım’a çıkabildiğinde yeni bir öğrenime tabi tutulmaz. Şenol Hoca’m bunu bir kere Raşit Çetiner hoca ile yaşamış, kendisini uyardığımda da hemen ertesi gün altyapıdaki hocaları toplayıp sistem birliğine uymalarını söylemişti. Şimdi de aynı dert var. (Bu bölüm Hırvatistan maçı sonrası yazılmıştır.)

Bulut için ne demiştim!
ASpor'daki bir program sırasında sunucu kardeşime gelen mail’de Erol Bulut’la Fenerbahçe’nin kesin anlaştığı haberi patlamıştı. Hemen sıra ile hepimize sordular. Sıra bana geldiğinde aynen şunu söylemiştim, “Yapma Erol Kardeş. Kendine yazık edeceksin...” Ne yazık ki yine haklı çıktım. Alanyaspor’daki görevi sırasında sahaya sürdüğü on biri ezberlemiştik. Kadro o kadar idi de ondan... Ya şimdi?

Hoca dramı!
Acaba hangi ülkede vardır bu rezalet... Hangisi mi? Ben bu satırları karaladığımda bu sezon sadece 5 hoca başlamış ve devam ediyor durumu varmış. Yani tam bir skandal! Hatta bazı kulüplerde gönderilen üç-beş maç sonra geri de alındı. Sonra mı? Tabii ki yine gönderildi. TFF’nin ülke futbolu için yapacağı en hayırlı iş kulüplere teknik adam kullanmakta sınırlama getirmesi olacaktır.

Ve nihayet millî takım hakiki forması ile...
Çok ama çok önemlidir. Ne mi? Millî takıma rahmetli Erdoğan Şenay döneminden başlayarak tuhaf tuhaf formalar giydirilip duruluyordu. Bu durum çok gazetede çok ekranda gündeme getirilmiş ama kimse kılını kıpırdatmamıştı. Neyse şimdi o hakiki millî formamızı izler olduk. Bence günümüz TFF’sinin ilk ve en doğru işi bu oldu. Kutlarım! Tabii ki Hollanda ve Norveç maçlarındakinden söz ediyorum.

Galatasaray'ın itirazı!
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin şampiyonluklarla ilgili yaptığı başvuruyu ekranda canlı yayında eleştirdi. Ortaya sürdüğü gerekçelerin hepsi doğru idi. Şu yıldız meselesi yani... 1992'de emekli olmuş ve Günaydın'da zaman zaman yazar idim. İşte bu süreçte bu yıldız işini dönemin federasyonuna teklif ettim. Hatta her yerde on olan sayının beşe indirilmesinin de şıklık yapacağını dile getirmiştim. O gün Şenes Kardeş’im, "Bir yıl zaman ver. Yapacağım. Çünkü şu günlerde düzeltilmesi gereken çok şey var" demişti. Hay teklif edemez olsaydım. Önemli not; Almanya yıldız işini 1963-64 sezonunda ele alıp değerlendirmiş.

Emre’nin basına seslenişi!
Fenerbahçe'nin teknik patron, sportif direktör karışımı ismi Emre Belözoğlu geçtiğimiz pazartesi bir basın toplantısı düzenledi. Karşısında da görüntü olmadığı için bilemiyorum, bir hayli basın mensubu vardı. Sordukça sordular ve Emre de net, bana göre sağlıklı cevaplar verdi. En önemlisi de dünkü görevini ikinci plana aldığı idi. Tabii ki şimdilerde bir numaralı görevi de artık ezberlenecek bir kadroyu sahaya sürmesi olur. Olmalıdır da...

Mustafa Başkan’ı kutlarım!
Bana göre önemli bir haber patladı geçtiğimiz salı günü... Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Kulüpler Birliğinden istifa etmişti. “Bir daha da kapısının önünden geçmem” diyordu. Çok doğru karar... Umarım başkalarına da örnek olur. Çünkü bizdeki bu birlik sadece gösteriştir. Şöyle bir Avrupa'nın başka ülkelerindeki bir tarayın bakalım, bizimki ile hiç benzeşiyor mu?

Voleybolda kupa nereye gitti!
Voleybol erkeklerde kupa finalleri oynandı. Yok yok kupa sonunda malum büyüklerden birine gelmedi. Zaten bir tanesi bu branşta hiç yok da... Neyse, hayli kaliteli maçlar izledik TRT ekranından... Federasyonun koyduğu yerli-yabancı kontenjanının ülke voleyboluna ne kadar büyük katkı yaptığını da görüyoruz.

Basketbolda büyük zafer!
Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe Euroleague'de play-off oynamayı garanti altına aldılar. Hem de Real Madrid ve takım oyununun önde gideni Bayern'i devirerek. Helal olsun! Takımlardaki yabancılar iyi işler yapıyorlar. Ya yerliler? Onlar da... Haydi o zaman yeni bir kupa zaferine!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.