Hatay çorbayı içti

A -
A +

Hatay'ın imrenilecek zaferi bana göre Galatasaray'ın şampiyonluk şansını sıfır noktasına kadar çekmiş olabilir...

Millî maç arasından sonra lig takımlarımızın sahaya hangi eksikliklerle dolayısıyla da hangi hatalı tertip ve oyun planıyla çıkacakları benim merak konumdu. Ve gündüz oynanan açılış maçları ne gol sesi verebildi ne de futbol heyecanı. Acaba şampiyonluk adaylarından Galatasaray, Hatay gibi iyi organize olup oyuna iyi çıkan bir rakip karşısında deplasmanda neler yapabilecekti?
Şimdi burada önemli bir paragraf açacağım. Galatasaray'ın ilk yarıdaki savunma kurgusunda her zaman bu takıma yakıştıramadığım Saracchi âdeta rakibe bir koridor kolaylığı sunarken, göbekteki eksikler Donk ile tamam da Gedson ile nasıl giderilebilirdi ki? Ön tarafta Arda'nın hiç sevmediği ve hep düşük not aldığı sağ kanatta görevlendirilmiş olması da bir başka Galatasaray teknik heyeti hatasıydı. Bunlara karşılık Hatayspor da özellikle Onyekuru'ya uzun alanlar bırakmayarak, zaten kendi kendini âdeta marke eder durumdaki diğer oyuncuları da kolay karşılama fırsatı buldu. Soyunma odasına gidilirken, Hatayspor'un ağırlıklı olarak oyuna çıkış doğrularına bazı bölümler hariç sadık kalması şahsen bende sonucun değişebileceğine dair en küçük bir iz bırakmadı.
Hele hele Galatasaray takımı ikinci yarıdaki dört oyuncu birden tasarrufuyla yaptığı değişiklik ev sahibi Hatayspor'a âdeta çok lezzetli bir çorba sunuşuydu. Ev sahibi 2-0'ın doğal olarak üstüne yatma yerine ilk yarıda yaptığı gibi oyun düşünseydi attığı üçüncü goldekinin benzerine daha çok sayı yapabilirdi. Dün akşamki oyunda özellikle Galatasaray tarafında yapılan oyuncu değişiklikleri bu takımın gece uykularında rahatsızlık verecek anmalar sağlayacaktır. Fatih Hoca tribündeydi ama herhâlde yukarıda sıralamaya çalıştığım uygulamalarından da hem haberdar hem de yaptırıcı kuvvetti. Bu Hatay'ın imrenilecek zaferi bir kere şunu vurgulayayım; bana göre Galatasaray'ın şampiyonluk şansını sıfır noktasına kadar çekmiş olabilir. Lige yeni çıkmış bir Hatayspor'un neredeyse tüm futbol meraklılarının bilmediği, tanımadığı oyuncularla bu futbolu oynayıp, sonuçları alması alkıştan başka ne hak eder ki?

MAÇIN ADAMI: Mame Diouf

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.