Şans isterse...

A -
A +

Galatasaray'ın bu sezonki takımında ilk hafta maçından sonra dün de gördük ki kalesi ve savunması emniyet altında. İlk 11 çıkanlar, sonradan girenler de dâhil olmak üzere. Bu arka blok topu oyuna sokmada da dikkatli ve özenli davranıyor. Orta alanda Taylan dışında Galatasaray'ın yüksek teknik kapasitesiyle rakipte adam eksiltebilecek, savunma aralarına top bırakma eksiği de dün akşam bas bas bağırdı. Zaten Feghouli dışında hem ferdi teknik hem de oyun tekniği üst düzey oyuncusu bulunmayan Galatasaray'ın iyi kapanan, iyi sıkışan pozisyon almada dikkatli davranan takımlar karşısında tıpkı dün akşamki gibi bırakın gol atmayı, pozisyon bile bulması tesadüflere ve şansa bağlı sanki. 

Traore nerede?
Rakip Hatayspor'da ise savunmada Fatih isimli genç dün akşam öylesine hamle zenginliği sergiledi ki Galatasaray'ın kazara bile atacağı gollere engel oldu diyebiliriz. Bu arada Hatayspor teknik direktörü kardeşimize şu soruyu sormak da sanki çok gerekli: Neden o Traore diye topu alıp, iyi değerlendiren adam da eksiltebilen, pas dağıtımı yapan oyuncu oyunun ilk 11'inde yok da neredeyse iş işten geçmeye adayken oyuna giriyor? 

Feghouli çıkar mı?
Yazımızı noktalamaya doğru Galatasaray'da 86. dakikada bir oyuncu değişikliği oldu ki sormayın! Yukarıda da değindiğim gibi her türlü futbol tekniği açısından takımın bir numarası hem de aşırı yorgunluk sergilememişken Feghouli'nin oyundan alınması Fatih Terim gibi bir hocaya açık ve net bir biçimde hiç yakışmadı.
İşte bu oyunun adı futbol. Fol yok, yumurta yokken Ömer'in kullandığı ölü top Luyindama'nın şık kafasıyla Galatasaray'daki bütün yanlışların hiç olmazsa dün akşam için üstünü örttü.

MAÇIN ADAMI: Feghouli

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.