Fenerbahçe az bile attı

A -
A +

Kadıköy’deki ilk maçtan sonra yazdığım yazıda şöyle bir cümle kurmuştum; “Bu Helsinki takımının kaçıncı kalite olduğu belli değil…” Benim bu yorumumun boş olmadığını bu takım dün akşam da kendi sahasında imzaladı sanki… 

Ne topla çıkmasını biliyorlar, ne pas yapmasını beceriyorlar ne de bir organizasyon gerçekleştirmesini… Buna karşılık F.Bahçe’nin bu rakibe göre oyuncu kalitesi gerçekten o kadar üstün ki değerlendirmeye ve tartışmaya gerek bile yok. 

Bence F.Bahçe, kalitesi belli olmayan bu takıma karşı aslında biraz daha dengeli ve akılcı bir pres uygulayabilseydi attığı gol sayısını rahatlıkla ikiye katlayabilirdi. 

Kalitesiz rakip

Vitor Pereira, Gustavo’yu savunmanın ortasına koyarken sanıyorum bu benim yorumlarımın ışığında bakarak hareket etti; yani “Kimi oynatsam orada hiç fark etmez…” 

Tabii ki dün akşamki maçtan illa da bazı yorumlar yapmak gerekirse, Valencia’nın üç golü de gerçekten alkışı hak edecek kadar kalite kokuyordu. Zaten yukarıda Gustavo’nun yeni görevini işaretlerken kendi kalesine de gol atan bu takımın ne olduğu ortaya çıkan bir gerçekti. Asıl şaşırdığım bugüne gelene kadar iki takımı elemiş olması, kendi liginde bir hayli puan farkında şu anda lider bulunuşudur. Demek ki hâlâ bu Finlandiya liginin yerinde yeller esmektedir. 

Mesut çok güçsüz

F.Bahçe için de bir saptama yapmak gerekiyor. Mesut Özil sunulan her topu kendisine en yakın oyuncuya etkisiz pas olarak kullanabildi. Tabii ki bu, kalitesinin tartışılmasını sağlamaz ama en azından fiziksel olarak Mesut’u böyle maçlarda sahaya sürüp görevlendirmek acıdır…

Maçın adamı: Valencia

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.